Portugál tv-stábok látogatása

2021-09-03 11:36:54
Kisvárda FC

Pénteken egymásnak adták a kilincset a Várkerti Stadionban a vezetőedzőnk hazájából érkezett médiások.

Kihasználva, hogy a portugál válogatott szombaton Debrecenben, Katar ellen játszik barátságos mérkőzést, a portugál Canal 11 csatorna pénteken látogatást tett Kisvárdán. Ki más, mint vezetőedzőnk, Joao Janeiro miatt érkeztek. A stáb a délelőtti edzésbe csatlakozott be (délután edzőmeccset játszik a csapat az ukrán Verezs Rivnye ellen, amely találkozót csak bérleteseink tekinthetik meg a helyszínen, ők is csak védettségi igazolvány bemutatása mellett), majd interjút is készített vezetőedzőnkkel.

Amíg az edzőpálya felé kísértük a portugál kollégákat, kihasználtuk az időt, hogy megtudjuk, mégis mi szél fújta őket most ide.

„Természetesen válogatottunk debreceni barátságos mérkőzése adta az apropót, ha már ilyen közel vagyunk, meglátogattuk a magyar a bajnokságban dolgozó egyedüli portugál edzőt. – mondta a Canal 11 csatorna szerkesztője, Filipe Goncalves. – Az Európa-bajnokság ideje alatt is jártunk már itt, az volt Joao első munkanapja. Hogy őszinte legyek, abból nem született túl izgalmas híradás, de miután láttuk, hogy a Kisvárda az első helyen áll, meg aztán újfent itt dolgozunk a környéken, hát újra eljöttünk.”

Míg a kolléga afelől érdeklődött, hogy mekkora meglepetés számunkra a csapat mostani szereplése és helyezése („nem kicsi”), addig mi arra kerestük tőle a választ, hogy vajon Portugáliában mennyire ismert edző Joao Janeiro.

„Nem kifejezetten az – beszélt őszintén a helyzetről Filipe Goncalves. – Joao inkább másodedzőként dolgozott a hazánkban, meg aztán világszerte elmondhatatlanul sok portugál edző dolgozik. Az arab világban, Skandináviában vagy éppen Görögországban is felkapottak az edzőink, követhetetlen, hogy ki merre dolgozik. José Mourinho sikeres pályafutása megnyitotta az utat a többi portugál edzőnek is. Mégis hogy akadtunk rá Joao-ra? Az Európa-bajnokság kapcsán kerestünk rá arra, hogy hány honfitársunk dolgozik errefelé, és akkor akadtunk rá a nevére. Láttuk, új csapathoz került, gondoltuk, érdekes lehet. Így, hogy az élen áll a csapatával, különösen az, bízunk benne, hogy az általunk bemutatandó híradás és interjú segítségével Portugáliában is egyre jobban megismerik őt.”

A fotón: A közszolgálati televízió kamerája előtt


A döntően futballal foglalkozó csatorna munkatársával persze a portugál válogatott és annak alappillére, Cristiano Ronaldo is szóba került.

„Ó, Ronaldo egy csoda – csillant fel a szeme Filipe Goncalvesnek, aki tudott róla, hogy Hugo Seco személyében korábban volt portugál játékosunk, illetve egykori brazil kapusunkat, Felipét a Bajnokok Ligája-szereplő Bragából ismerte. – Miután kihagyta a tizenegyest, két fejesgóllal fordította meg az írek elleni mérkőzést, és immár ő a válogatott színekben a valaha volt legtöbb gólt szerzett futballista. A debreceni közönség viszont nem láthatja őt, hiszen az egyik gólöröménél levette a mezét, ami miatt megkapta második sárga lapját, így kedden, az azerbajdzsáni világbajnoki selejtezőn nem léphet pályára. Emiatt már Debrecenbe sem utazott el, hanem visszatért régi-új klubjához, a Manchester Unitedhez.”

Alighogy befejezte az interjút, újabb tv-stáb kopogtatott, és befutott a portugál királyi adó, az Antenna1 is. Az apropó ugyanaz: ők is alapvetően Debrecenbe érkeztek, de ki nem hagyták volna, hogy a magyar listavezető edzőjével is forgassanak.

És az operatőr már szinte hibátlan kiejtéssel mondta a csapatnevet: „Kizsvárda.” Vezetőedzőnkkel együtt abban reménykedünk, hogy az ő nevével együtt a csapatét is hibátlanul fújják majd hamarosan Portugáliában.


A portugál Canal11 nyári híradása Joao Janeiro érkezéséről:



Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló