Stílusok harca a Bajnokok Kupáján

2021-08-18 14:13:16
VLA

A bajnoki rajt előtt egy héttel U16-os csapatunk is lemérheti, hol tart a nemzetközi mezőnyhöz képest.

Új korosztályként U16-os csapatunk is bekapcsolódik a Magyar Labdarúgó-szövetség országos versenyrendszerébe. Az előző idényben U15-ösként a negyedik helyen végzett Várda LA az első osztályú mezőnyben kap helyet.

Ez az a korosztály is, amely érintve lesz a szombat-vasárnapi Bajnokok Kupáján, amely Neumann Gábor-emléktorna is lesz egyben. A házigazdán kívül a horvát Hajduk Split, az ukrán Dinamo Kijev (vagyis két, az európai klubfutballban is márkának számító klub képviselője), a kárpátaljai Munkács FA, az erdélyi FK Csíkszereda és a magyar bajnok Puskás Akadémia FC alkotja a mezőnyt.

„Jobb dolog nem is történhetett volna velünk, minthogy a mi korosztályunk az érintett ezen a tornán, amely a szervezők szándéka szerint hagyományteremtő lesz, és bízunk benne, hogy kinövi majd magát, mint a felcsúti Puskás-Suzuki-kupa – mondta a Várda LA U16-es csapatának edzője, Szabó Balázs. – Neumann Gábor emlékét is ápolni tudjuk vele, hiszen annak idején ő is szorgalmazta, hogy szervezzünk egy ilyen rangos viadalt. Számos szakmai kérdésre is választ kaphatunk, így például arra, hogy a különböző futballkultúrájú helyekről érkező klubokban milyen a kiválasztási rendszer, milyen a játékstílusuk és a mi gyerekeink is lemérhetik, hogy hol tartanak hozzájuk képest. Egy héttel a bajnoki rajt előtt képet kaphatunk csapatunk állapotáról, miközben az sem másodlagos, hogy jól csengő nevű klubokkal teremthetünk kapcsolatokat.”

Hogy egész pontosan mikor is kivel játszik a VLA U16, az majd csak a péntek esti sorsolás után derül ki. Az biztos, hogy – miként minden résztvevőre – szombaton két csoportmeccs vár Szabó Balázs legénységére, a trión belül elért helyezés pedig arról határoz, hogy vasárnap melyik helyosztón (ötödik helyért, bronzmeccs vagy a stadionban játszandó döntő) lesz érintett.

A Várkerti Sporttelepen esedékes tornára a belépés ingyenes, viszont védettségi igazolvány kötelező hozzá.


A borítófotón: A Várda LA U16-os csapata képviseli a hazai színeket a Bajnokok Kupáján


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló