Ha már eljutottak idáig...

2021-05-28 07:45:01
VLA

Középső szekciós akadémiai csapataink a Szombathely ellen tehetnek jó pozíciójuk megszilárdításáért – BEHARANGOZÓ.

Messziről érkező ellenfelet fogadnak középső szekciós, a kiemelt bajnokságban az élcsoportos helyezésekért versenyben lévő, az utolsó előtti fellépésüket egyaránt a hatodik helyről váró csapataink. A Várda LA U15-ös és U14-es legénysége a szombathelyi Illés Akadémiát fogadja.

A nagyobbak is igaz: az utóbbi hetek remek eredményeinek köszönhetően önbizalommal telve várhatják a szombati mérkőzést az idegenben 4–2-re legyőzött riválissal szemben.

„Elérkeztünk a bajnokság véghajrájához, az eredményes és helyenként jó játéknak köszönhetően olyan helyzetbe kerültünk, hogy ha meg tudjuk nyerni a hátralévő két hazai meccset, akár a negyedik helyre is van esélyünk odaéri, nyilván a riválisok eredményeinek függvényében – nyilatkozta Szabó Balázs, U15-ös csapatunk edzője. – Nem lesz egyszerű a szombati feladat, mert az Illés Akadémia egyre jobb formába lendült, utóbbi öt meccsén veretlen maradt, ráadásul nála játszik a góllövőlistát huszonöt góllal vezető játékos. Bízom a csapatban, annak ellenére is, hogy a hetekig tartó szerda-szombat ritmusból eredően érezhető a társaságon a fáradtság, de nyilván az a cél, hogy ilyen jó eredmények után, minél előrébb végezzünk a tabellán.”

U14-es csapatunk számára is jó előjel, hogy magabiztosan megnyerte (3–0) egy héttel ezelőtti, fehérvári mérkőzését, miként az októberi, szombathelyi bajnokiját (4–0) is.

„Nem szabad az Illés Akadémia táblázaton elfoglalt helyezéséből kiindulni, hiszen tavasszal lényegesen jobban szerepel, ráadásul a kiesés elkerülése miatt számára minden hátralévő meccs fontos – hűtötte le a kedélyeket Márton István, a VLA U14 edzője. – De mi csak saját magunkkal szeretnénk foglalkozni, és bár lesz hiányzónk, más célunk nem is lehet, mint itthon tartani a három pontot.”Az eredeti kiírás szerint szombaton pályára léptek volna a regionális bajnokság északkeleti csoportjában szereplő felső szekciós csapataink is, de mivel az ellenfél, a Tiszafüred jelezte, hogy nem áll ki, a meccsek elmaradnak, azok három pontját 3–0-s gólkülönbséggel a mieink kapják. Ezzel a VLA U19 befejezte az idényt (bajnokként), az ugyancsak az első helyen végzett U17 pedig osztályozót játszik a feljutásért – az első körben Szolnok ellen. Az oda-visszavágó párharc első meccsét június 5-én Szolnokon játsszák.


MLSZ ORSZÁGOS U15, 25. FORDULÓ

Szombat, 11.00: Várda LA (6.)–Illés Akadémia-Haladás (11.)


MLSZ ORSZÁGOS U14, 25. FORDULÓ

Szombat, 11.00: Várda LA (6.)–Illés Akadémia-Haladás (14.)


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló