Visszatérés stábtagként

2021-05-24 10:49:14
Kisvárda FC

A 2018-as feljutó csapat tagja június közepétől újra Kisvárdán dolgozik.

Játékosként nem valósulhatott meg, hogy kisvárdaiként legyen NB I-csapat tagja – a szakmai stáb tagjaként viszont igen. Három év után visszatér Kisvárdára Oláh Gergő, de már nem futballistaként, vagy legalábbis nem az első keret játékosként, hanem technikai vezetőként. Oláh Gergő középpályásként 2016-2018 között játszott várdai színekben, az elmúlt három évet pedig a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatában töltötte, ahol az NB III-as, majd a két NB II-es évben végig alapembernek számított.

„Szerettek volna még két évet hosszabbítani velem Szegeden játékosként, de közben befutott a kisvárdaiak ajánlata, ami nagyon elgondolkodtatott – mondta a 32 éves Oláh Gergő. – Révész Attila sportigazgató vázolta előttem, hogy technikai vezetőként számolna velem, ez a konkrét munkalehetőség a futball utáni életemre, hosszabb távra szól, nem beszélve arról, hogy azért tanultam az egyetem sportszervezői-rekreációs szakán, hogy ebben a szerepkörben dolgozhassak. Ugyan úgy érzem, három évet még bírtam volna a pályán NB II-ben, de nem valószínű, hogy akkor utolért volna ez a lehetőség.”

Vajon mennyire befolyásolták a döntést az érzelmek, az, hogy Oláh Gergő azért két szép évet töltött Kisvárdán? És az véletlen csupán, hogy éppen akkor tér vissza, amikor korábbi szegedi edzője, Joao Janeiro lett a szakvezető csapatunknál?

„Persze, az sem volt utolsó szempont, hogy olyan helyre hívtak, ahol korábban már megfordultam, és sikereket értünk el, hiszen a másodosztályban a harmadik, majd a feljutást érő második helyen végeztünk a csapattal – felelte Oláh Gergő. – Ezek után természetes, hogy nagyon örültem a megkeresésnek, és nagyon jó érzésekkel térek ide vissza. Joao Janeiro szerepvállalása független az én érkezésemtől, de annak csak örülök, hogy ő is csatlakozott a klubhoz, hiszen nagyon jól kijöttünk egymással Szegeden, kölcsönösen kedveltük és tiszteltük egymást. A múlt héten, amikor Kisvárdán jártam a szerződésemet aláírni, nagyon sok ismerőssel találkoztam, akik mind-mind kedvesen fogadtak, és ez nagyon jól esett. Az elmúlt években is figyelemmel követtem a klub életét, és amiről tudtam, arról most személyesen is meggyőződhettem, vagyis, hogy az akadémián szinte minden edző korábbi csapattársam vagy egykori ellenfelem, azaz teljesen ismerős közegbe térek vissza.”

Kiderült, a stopliscipőt sem kell végleg a szegre akasztania a korábbi debreceni (ott az élvonalban is bemutatkozott), békéscsabai, balmazújvárosi, tatabányai, szegedi és kisvárdai futballistának.

„Lehetőséget kaptam arra, hogy a kisvárdai NB III-as tartalékcsapatban is szerepeljek, így a játékot sem engedem el teljesen, nem hirtelen kell abbahagynom a futballt – beszélt a kettősségről Oláh Gergő. – Olyan szerepet szánnak nekem, hogy a rutinommal igyekezzem segíteni a fiatal játékosokat, azokat a potenciális jelölteket, akik az első csapatban is pályára léphetnek majd. Remélem, minél többen lesznek és minél többet segíthetek majd nekik, ha ehhez húsz percet kell játszanom vagy kezdőként egy félidőt, azt is elfogadom. Az elsőséget azonban már az a feladat élvezi, amit az NB I-es csapat mellett töltök be, szeretnék minél előbb és minél jobban beletanulni a technikai vezetői szerepkörbe.”

Oláh Gergő pályafutása során egy NB I-es, 261 NB II-es és 28 NB III-as mérkőzésen lépett pályára a felnőtt futballban. Kisvárdai futballistaként 41 bajnokin kilenc gólt szerzett a másodosztályban. Új munkakörében június közepétől köszönthetjük őt.


A borítófotón: Oláh Gergő a jövőben elsősorban a technikai vezetői teendőire összpontosít


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló