Szünetig négyes, a végén jeles

2021-05-09 23:53:19
Kisvárda FC

A gólrekorder Paks ellen szakadt ki igazán a gólzsák – BESZÁMOLÓ.

Ahogy helyszíni szpíkerünk, Lizanecz László fogalmazott a meccs előtti bejelentkezésekor, soha ilyen aktuális nem volt a klubindulónk két sora: „Régen vártuk már ezt a délutánt, hogy újra összejöjjön a banda.”

Legutóbb több mint fél éve, 2020. november 1-jén játszhatott csapatunk nézők előtt a Várkerti Stadionban (akkor a Diósgyőrt vertük 1–0-ra), majd éppen a Paks elleni meccsel indult a zárt kapus időszak. Jobb később, mint soha, hiszen a bajnoki évzárón jutott az élményekből a meccsre kilátogató szurkolóinknak.

A jelek szerint a csapat megvárta a drukkereket az igazán látványos futballal, és olyasmivel rukkolt elő, amire NB I-es történelmünk során hazai pályán csak egyszer, összességében pedig kétszer volt példa: öt gólt szerzett egy meccsen.

Az elsőt mindjárt a nyolcadik percben, majd jött szépen sorban a többi, bő fél óra játék után már hárommal vezettünk úgy, hogy mindhárom gól előkészítése Kovácsréti Márk nevéhez fűződött. Az első félidőt négy találattal zártuk, vagyis 45 perc alatt eggyel több gólt szereztünk, mint az ezt megelőző 11 fordulóban. Bohdan Melnik bajnokságbeli, Ötvös Bence és Matheus Leoni pedig karrierje első gólját szerezte az NB I-ben.

A második félidőt is Fernando Viana kezdhette volna góllal, de Holczer Ádám kapus utolérte a kapu felé csorgó lövését. A kontrákból megvoltak a további esélyek, ám gólt a Paks ért el, a szünetben beállt négy cserejátékos egyike, Haraszti Zsolt révén, büntetőből. Hogy a második félidőt se veszítsük el, arról Driton Camaj gondoskodott, aki a hajrában 22 méterről szaggatta szét a hálót.

Kiderült tehát, hogy van potenciál a támadójátékunkban, NB I-es történelmünk legfölényesebb győzelmét arattuk a Várkerti Stadionban. Méltó lezárása volt az idénynek, amelynek végén az ötödik helyen végeztünk.

A közönség pedig valóban hálás volt, zúgott a vastaps. Akkor is, amikor a játékosok a kezdőkörben a levegőbe dobálták Supka Attila vezetőedzőt.


OTP BANK LIGA: 33. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC 5–1 (4–0)

Várkerti Stadion, 1850 néző, v.: Bogár (Bornemissza, Horváth R. – Antal P., Radványi)

KISVÁRDA: Dombó (Odincov, 83.) – Hej, Kravcsenko (Prenga, 76.), Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov – Sassá (Camaj, 76.), Ötvös (Horváth Z., 66.), Kovácsréti – Viana (Zlicsics, 66.). Vezetőedző: Supka Attila

PAKS: Holczer – Lorentz, Böde, Szélpál N., Szabó J. – Papp K. – Szabó B. (Sajbán Máté, 76.), Bognár I. (Haraszti, a szünetben), Szakály D. (Balogh B., a szünetben), Bertus (Kulcsár D., a szünetben) – Hahn (Nagy R., a szünetben). Vezetőedző: Bognár György

Gólszerző: Viana (1–0) a 8., Melnik (2–0) a 13., Ötvös (3–0) a 34., Leoni (4–0) a 45., Haraszti (11-esből, 4–1) a 67., Camaj (5–1) a 85. percben


A gólok története

8. perc: Kovácsréti baloldali szöglete után Viana középről, hat méterről a kapu közepébe fejelte a labdát, azt is kihasználva, hogy a beívelésre Holczer rossz ütemben mozdult ki a kapujából, 1–0.

13. perc: Bognár István indítását Kovácsréti fülelte le, a felezővonaltól indította Melniket, aki megindult a labdával a jobb oldalon, majd befelé húzva, 18 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtte, 2–0.

34. perc: Kovácsréti jobboldali szöglete után Ötvös öt méterről fejelte a labdát a bal alsó sarokba, 3–0.

45. perc: Sassá balról, jobbal játszotta be a labdát a tizenhatoson belülre, ahova Leoni robbant be, és az ötös sarkáról ballal a jobb felső saroknál lőtte a léc alá, 4–0.

67. perc: Haraszti jobbról átemelte a labdát Dombó felett, amit az ötösnél Hej előbb fejjel elvétett, majd összerúgott az érkező Nagy Richárddal. A játékvezető tizenegyest ítélt, amelyből Haraszti jobbal a jobbra vetődő Dombó mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 4–1.

85. perc: Karabeljov indításával Camaj lódult meg a bal oldalon, majd középről, 22 méterről jobbal nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba, 5–1.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló