A végén lenne mit ünnepelni

2021-05-08 11:06:24
Kisvárda FC

Az utolsó meccsnek is van tétje, továbbra gyarapítható a pontszám, jól jönnének a gólok is – BEHARANGOZÓ.

Az már a zalaegerszegi mérkőzésünk (0–0) után eldőlt, hogy felsőházi csapatként, az ötödik vagy a hatodik helyen zárjuk NB I-es történelmünk harmadik esztendejét, ami már önmagában klubrekord, a megszerzett pontok (43) számával együtt. Péntek estére pedig tovább tisztult a kép, az MTK mezőkövesdi vereségével (1–5) fix, hogy ötödikként zárunk.

Emlékezve az elmúlt két évre, amikor az utolsó forduló előtt – bár a csapat kezében volt a sorsa – rendre cidrizni kellett a bennmaradást illetően, a mostani azért kegyelmi állapot. Ennek ismeretében belefért egy kis lazítás az utolsó héten, mint mondjuk az iskolában a nyári szünet előtt?

„Nem nagyon, mert minden meccsnek, így az utolsónak is van tétje – felelte Supka Attila, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – A tét az, hogy jól zárjuk le a bajnokságot, ehhez nyernünk kell, és bebizonyítani, hogy ami a bajnokság közben jól működött, az most is így lesz. Olyan csapat érkezik hozzánk, amelyik jól megszervezi a támadójátékát, rengeteg gólt szerzett a bajnokság során, de különösen az utóbbi időben. A Paks ellen is ugyanolyan fegyelmezetten és masszívan kell védekeznünk, ahogy szoktunk, hátul meg kell próbálni nullára lehozni a mérkőzést, közben pedig értékesíteni azokat a helyzeteket, amelyeket kidolgozunk.”

Az utolsó fordulók sajátja, hogy az átlagostól több gól szokott születni. Elképzelhető, hogy vasárnap a Várkerti Stadionban is hullámzóbb lesz a játék, mint lenni szokott?

„Nem hinném, hogy bele kell mennünk a nyíltabb játékba, abból a Paks ellen aligha jönnénk ki jól. Sokkal inkább a fegyelmezett futballra kell továbbra is törekednünk. Végre itthon is közönség előtt játszhatunk, jó lenne, ha szurkolóinkkal együtt tudnánk örülni a győzelemnek, és annak, hogy a legjobb helyezését érte el a csapat az NB I-ben, a pontszámot pedig még tovább gyarapíthatjuk” – így Supka Attila, aki a vasárnapi mérkőzésen nem számíthat Cornel Enére, akinek aznap lesz az esküvője. Eltiltott nincs a keretben, sérülés miatt Lucas és Szlobodan Szimovics nem állhat rendelkezésre.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló