Pontos majális

2021-05-02 08:34:29
Kisvárda FC

Újabb gólnélküli döntetlen, ezúttal Zalaegerszegen – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ.

Legutóbb 22 fordulóval ezelőtt, tavaly november 8-án, éppen Zalaegerszegen játszhattunk nézők előtt, utána jött a zártkapus időszak. Most úgy alakult, hogy a lelátók – bizonyos feltételek mellett – újra megnyíltak, ezt kihasználva szűk ezren össze is gyűltek majálisozni a ZTE Arénában. A hazai ultrák még mindig a stadionon kívül szurkoltak, hírlik, úgy voltak vele, vagy együtt, teljes létszámban, feltételek nélkül térnek vissza a kapu mögé vagy sehogy.

Mindenesetre jóleső érzés volt lelátói morajt hallani, még akkor is, ha nem a mieinket buzdították. Kezdetben nem volt minek örülniük a Zete-híveknek, mert a kisvárdai lábakon járt többet a labda. Ezt megszokhattuk az utóbbi időben, meg azt is, hogy nem megy a gólszerzés – ahogy most sem ment. Mentünk ugyan előre, de helyzeteket nem sikerült kialakítani, amikor igen, akkor a legutóbb éppen itt betaláló Fernando Viana gyanúsan tűnt el a tizenhatoson belül.

Az Egerszeg már csak egészen extrém helyzetben eshetett volna ki, az egy pont tökéletesen megfelelt nekik, így a játékukban nem volt benne annyira a gól, mint a legutóbbi két meccsen, amikor összesen kilencig jutottak. Illetve kiderült, hogy a védelmünk, vagyis a védekezésünk kész féken tartani az olyan támadósort is, amely mások ellen ontja a gólokat.

Szóval kisvárdai fölénnyel pergett le az első félidő, szünet után pedig ritmust váltott és veszélyesebben játszott a Zalaegerszeg. Kicsit be is szorultunk, két-három szituációt megúsztunk, hogy a cseréket követően az utolsó húsz perc a miénk legyen újfent. Driton Camaj beállása után rögvest veszélyes lövéssel jelentkezett, Jelena Richárd lesipuskás módjára szerelte a bizonytalankodó Demjén Patrik kapust, de a befejezés nem sikerült, a végén pedig Matheus Leoni adhatta volna meg a kegyelemdöfést – miként két és fél hónapja, amikor az ő beadása után szerezte a győztes gólt az ezúttal be nem cserélt Horváth Zoltán – csakhogy az ő lövését is blokkolták. A két kapusnak összesen egyetlen védeni valója akadt – a hosszabbításban Dombó Dávid védte biztosan Babati Benjámin lövését.

Nem sikerült nyerni, így amióta NB I-esek vagyunk, most először nincs olyan csapat a mezőnyben, amelytől mind a kilenc pontot elvettük volna az adott bajnoki évben. Ugyanakkor a már a nevünk mellett álló 43 pont klubrekord, hogy a helyezés (ami jelenleg az ötödik, a nyolcadik volt eddig a legjobb, tavaly) is az legyen, azért még a Paks elleni hazai évzárón tehetünk.

Nézők előtt játszhatunk, hogy mikor, annak még nincs meg a pontos időpontja. Hogy milyen feltételekkel léphetnek be a stadionba a szurkolók, arról is tájékoztatást adunk hamarosan.


OTP BANK LIGA: 32. FORDULÓ

ZALAEGERSZEGI TE FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 975 néző, v.: Bognár T. (Szalai B., Becséri – Bogár, Pillók)

ZTE: Demjén – Szépe (Németh E., 86.), Kálnoki Kis, Bobál D., Gergényi – Favorov (Kovács B., 88.), Szankovics – Szánthó, Koszta (Tajti, a szünetben), Könyves (Babati, a szünetben) – Futács (Zimonyi, 63.). Vezetőedző: Waltner Róbert

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Kravcsenko, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov (Zlicsics, 76.) – Sassá (Camaj, 68.), Ötvös (Navrátil, a szünetben), Bumba – Viana (Jelena, 68.). Vezetőedző: Supka Attila


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló