„Reálisan az ötödik hely még elérhető”

2021-04-30 13:41:09
Kisvárda FC

Zalaegerszegen az utóbbi időben jól teljesítő hazai támadókat is meg kell fékezni – BEHARANGOZÓ.

Utolsó idegenbeli túráját teljesíti csapatunk, mondjuk az nem lesz rövid, hiszen a földrajzilag legmesszebb lévő Zalaegerszeg otthonába utazunk. A tabellán nincs ekkora távolság a két csapat között, de azért három hellyel és hat ponttal megelőzzük a zalaiakat. Éppen annak a két győzelemnek köszönhetően, amit a ZTE-vel szemben arattunk a bajnokság eddigi részében.

Jelenthet-e az motivációt a szombati mérkőzésre, hogy százszázalékos maradjon a mérlegünk szombati vendéglátónkkal szemben?

„Több minden is motivációt jelent erre a mérkőzésre, ez az egyik –­ felelte Supka Attila, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Aztán persze szeretnénk minél több ponttal és minél jobb pozícióban lezárni a bajnokságot, a kettő persze összefügg. Reálisan nézve az ötödik hely még elérhető a számunkra, nagy dolog lenne, ha azt el is érnénk.”

A Zalaegerszeg matematikailag még nem biztosította bennmaradását (bár már csak egészen extrém esetben eshet ki), így a Diósgyőr után a második olyan ellenfél következik a sorban, amely még a kiesés ellen küzd, ráadásul az utóbbi két meccsen kilenc gólt szerezve a gólzsákot is alaposan kiszakította. Nehezebb ilyenkor az életükért küzdő csapatok ellen játszani?

„A Diósgyőr ellen sem látszott, hogy ez zavarna bennünket, hiszen az első félidőben jól teljesítettünk és a helyzeteink is megvoltak – így Supka Attila. – A Zalaegerszeg támadójátéka az elmúlt két meccsen valóban meggyőző volt, de bárki is legyen az ellenfél, számunkra az kötelező érvényű, hogy a stabilitásunk végig megmaradjon. Abban pedig biztos vagyok, hogy lesznek majd helyzeteink, azokat értékesítve meg tudjuk nyerni a mérkőzést.”

Hat játékosunk is négy sárgával a „kipontozódás” szélén áll. Ilyenkor, az utolsó meccsek idején szempont az óvatosság, nehogy többen is kidőljenek a sorból az utolsó mérkőzésre?

„Ez korábban sem volt szempont, a sportszerűség határain belül mindig teljes erőbedobást kértünk a játékosoktól – válaszolta Supka Attila. – Persze bízunk benne, hogy ki tudunk majd állni a Paks elleni mérkőzésre is, de egyelőre csakis a zalaegerszegi meccsel foglalkozunk.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló