Innentől élvezni kell a futballt!

2021-04-20 11:06:54
Kisvárda FC

Csapatunk és Supka Attila számára is kedves helyszín a stadion, ahol szerdán pályára lépünk – BEHARANGOZÓ.

A keddi Zalaegerszeg–Budafok mérkőzésen születhet olyan eredmény (ha nem nyer a vendégcsapat), ami után már matematikailag is biztossá válhat a bennmaradás, és ennek tudatában léphetnénk pályára szerdán az MTK otthonában. Ugyanakkor aligha kétséges, csapatunk alapvető céljai már megvalósulni látszanak.

„Ennek kapcsán azt mondtam a játékosoknak, hogy ettől a fordulótól kezdve élvezni kell a futballt, persze azoknak a szabályoknak a megtartásával, amit előre megbeszéltünk – mondta Supka Attila vezetőedző. – Ha ez működni fog, akkor eredményesek is lehetünk.”

A szerdai, Hungária körúti mérkőzésen két olyan csapat találkozik, amelynek egyformán 39 pontja van, de annak megszerzéséhez más út vezetett. Eldöntheti a mérkőzés sorsát, hogy melyik csapat stílusa tud majd érvényesülni a mérkőzésen?

„Az MTK-nak megvannak a gyors játékosai Schön Szabolcs, Varga Roland és Prosser Dániel személyében, rájuk oda kell figyelnünk – válaszolta vezetőedzőnk. – Nem szabad hagyni, hogy mögénk kerüljenek és meg tudják bontani a védelmünket, ha pedig nálunk van a labda, minél gyorsabban a védelmi vonalukhoz kell kerülni, és ott már lehet keresnivalónk. A stabilitás az alap, de nyilván jó lenne, ha a helyzeteinket értékesíteni tudnánk. A Ferencváros ellen a meg nem adott gól mellett is voltak további lehetőségeink, de a befejezésekbe ismét hiba csúszott.”

A kisvárdai csapat szívesen jár az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, ahol sem az MTK, sem a Honvéd ellen nem szenvedett vereséget. Supka Attilával két Honvéd elleni győzelem (2–1 és 1–0) valamint az MTK elleni iksz (1–1) a mérlegünk, de edzőnknek egy időben, a Honvéd trénereként a hazai pályát jelentette a létesítmény.

„Nagyon jó lenne, ha megtartanánk ezeket a jó szokásunkat ­– mondta erre Supka Attila. – Én is jó szívvel gondolok az ott töltött időszakra, hiszen 2019-ben a Honvéddal ott jutottunk be a kupadöntőbe, és a negyedik helyet elérve a bajnokságban a nemzetközi szereplést is kiharcoltuk. Az elmúlt időszakban tehát csupa kellemes emlék fűz oda, ha nézők lennének, az atmoszférára sem lenne panasz, reméljük, hamarosan ők is visszatérhetnek majd.”


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló