Elnapolt döntések

2021-04-17 17:40:01
Kisvárda FC

Először szereztünk hazai pályán pontot a Fraditól, és a győzelemhez is közel álltunk – BESZÁMOLÓ.

Nem enyhültek a gondok a szerdai kupameccs óta, a hat sérültből senki nem épült fel, ráadásul Corne Ene eltiltása is a Ferencváros elleni szombati bajnokin vált időszerűvé. Így aztán a védelembe (Anton Kravcsenko ebben a bajnokságban most szerepelt először a kezdő tizenegyben) és a középpályára (Lazar Zlicsics és Driton Camaj) is bekerült új játékos, a támadósorba pedig Himics László, aki az NB III-as tartalékcsapatunkban ontotta a gólokat, és második NB I-es meccsére készült. Az elsőt is a Fradi ellen játszotta tavaly júniusban, akkor csereként beállva.

A zöld-fehérek győzelme esetén eldőlt volna a bajnoki cím, a mi sikerünk pedig matematikailag is bennmaradást ért volna. Senki nem lepődött meg azon, hogy a Ferencváros labdabirtoklásával indult a meccs, de az első, kaput eltaláló lövés Claudiu Bumbáé volt, miként a második is Driton Camajé. Mindkét kísérlet Bogdán Ádámban akadt el – ő a sérült Dibusz Dénest helyettesítette, és húszszoros válogatottként élete első magyar NB I-es meccsét játszotta. Legutóbb 2007-ben, az NB II-ben szerepelt magyar bajnoki meccsen, akkor a Vecsés színeiben, ugyanebben a megyében, a nyíregyházi mérkőzésen.

Közelítve a fél órához is a Fradi kapuja előtt pattogott a labda veszélyesebben, Hej Viktor lövését blokkolta Miha Blazic. A Fradi szögletrúgás utáni figurából veszélyeztetett, de szünetig még mindig nekünk voltak helyzeteink. Egy alkalommal Camaj és Bumba együtt iramodott meg, de utolérték őket, aztán Bohdan lövését lőtte Bogdán – vagyis a védelemből a középpályára előrelépett Melnik próbálkozását ütötte ki a Fradi kapusa.

Az első félidő hajrájában Himics kapott sárga lapot, majd elragadta a hév, kaphatott volna még egyet, de megúszta. Ezt látva lecserélték a támadót, nehogy megint emberhátrányba kerüljünk, mint legutóbb Mezőkövesden, még szünet előtt jött a Fradi elleni januári idegenbeli meccsen gólt fejelő Jelena Richárd. Ő nyomban helyzetbe került, de szöglet utáni fejese nem okozott veszélyt.

Aztán a második félidő elején újra betalált egy oldalszabadrúgást követően, már éppen kezdett hevessé válni a hazai gólöröm, amikor a játékvezető az alapvonali segítőjével arra jutott, hogy szabálytalanság történt. A baj csak az, hogy Bogdánt csapattársa, Aïssa Laïdouni akadályozta a labda megszerzésében, magyarán téves döntés született, Jelenát és a csapatot szabályos góltól fosztották meg. Néhány percre megfogta a csapatot az ítélet, a Fradi fölénybe került, de csak meddőbe, helyzetek nélkül. Akadtak periódusok, amikor átvettük az irányítást, jobbára távolról veszélyeztettünk (újfent Melnik majd a jobb alsó sarkot veszélyesen célba vevő Janisz Karabeljov révén), ám a meccs végül gól nélkül csorgott le. Ezzel hazai pályán először szereztünk pontot a Fraditól, a ferencvárosiak pedig ebben a bajnokságban most először nem értek el gólt idegenbeli mérkőzésen. A döntetlen senkinek sem jó, hiszen a Fradi nem lett vele bajnok, a mi bennmaradásunk sem dőlt még el véglegesen, de egyik csapat esetében sem lehet kétséges, a cél meg fog valósulni.


OTP BANK LIGA: 29. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROS 0–0

Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Pintér Cs. (Buzás, Csatári – Oláh B., Szilágyi S.)

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Kravcsenko, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov – Bumba (Kovácsréti, 92.), Zlicsics (Viana, 66.), Camaj (Sassá, 66.) – Himics (Jelena, 43.). Vezetőedző: Supka Attila

FERENCVÁROS: Bogdán – Wingo, Blazic, Dvali, Heister (Civic, 75.) – Somália (Vécsei, 87.), Sigér D. (Nguen, a szünetben) – Uzoni (Isael, 75.), Zubkov (Mak, 75.), Laïdouni – Boli. Vezetőedző: Szerhij Rebrov


A borítófotón: A Jelena Richárd gólját megelőző pillanat – mintha szabályos lenne

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló