Kényszerű védőcserék

2021-02-15 12:28:25
Kisvárda FC

Az utóbbi meccseken többször is menetközben kellett változtatni hátsó alakzatunk összetételén.

A kezdőcsapatban bevetett védelem tagjait az edzők csak a legritkább esetben szokták lecserélni. Ezzel szemben csapatunk legutóbbi meccsein a ritkából gyakori lett, hiszen sérülés miatt rendre bele kellett nyúlni a hátsó sor összetételéhez. Ehhez tegyük hozzá azt is, hogy a belső védő poszton alaposan meg voltunk tépázva, hiszen Anton Kravcsenko, Cornel Ene, az azóta az osztrák Admirához igazolt Niko Datkovic és Rubus Tamás is a sérültlistára került, volt olyan pillanat, amikor egyszerre szerepeltek rajta.

Az idei nyitányon, a Mezőkövesd ellen belső védőink közül egyedül Ene volt bevethető (az akkor debütáló Ötvös Bence játszott mellette), őt aztán a következő, Fehérvár elleni meccs elején kellett lecserélni. Jött a Fradi otthonában vívott találkozó, amelyen Matheus Leonit kellett lecserélni agyrázkódás gyanúja miatt, majd ugyanígy járt Lazar Csirkovics a legutóbbi, ZTE elleni meccsünkön. Azon a mérkőzésen az már a második kényszerű változtatás volt a hátsó alakzatunkban, hiszen közvetlenül a szünet előtt Hej Viktor is megsérült: jobbhátvédünk a kapusunkkal, Dombó Dáviddal történt ütközés során kapott „medvepuszit” a combjára.

Utóbbi két játékos gyors felépülésére van esély, Rubust a múlt héten műtötték lágyéksérvvel, még szerencse, hogy Csirkovivcs és Herdi Prenga érkezésével bővült a választék és Kravcsenko rehabilitációja is a célegyenesben jár már.


A borítófotón: A ZTE elleni meccsen Lazar Csirkovicsot le kellett cserélni, miután összefejelt ellenfelével


next match
Kisvárda Master Good
Puskás Akadémia FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-04-01 13:00
OTP Bank Liga, 25. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-1
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2023-03-18 14:05
OTP Bank Liga, 24. forduló