Otthon – idegenben

2021-02-13 22:29:55
Kisvárda FC

Megvan az újabb siker, megvan a századik gól! – HELYSZÍNi BESZÁMOLÓ

Nem semmi, amin átment csapatok péntek délelőtt óta, amikor kiderült, hogy a Várkerti Stadionban semmi esetre sem tudjuk megrendezni a ZTE elleni mérkőzésünket az időjárási és pályahelyzet miatt. Mindenáron játszani akartunk (a sűrű tavaszi versenynaptár is megkívánta ezt), felvállalva azt, hogy nem otthon lesz a hazai pályánk, és az ezzel járó minden szervezési és anyagi pluszterhet. A budapesti Szusza Ferenc Stadionban nyertünk bebocsátást – köszönet ezért, meg azért is, hogy az újpestiek mindenben partnerek voltak, ezzel alaposan megkönnyítették a dolgunkat a szervezést illetően. De a lényeg az volt, ami a tényleg kiváló minőségű pályán történt. Ott, ahol nem egészen egy nappal azelőtt meccset játszottak, és nyert az Újpest a Diósgyőr ellen (1–0).

Mi, a „hazai” meccsünkön ugyanerre készültünk a Zalaegerszeg ellen – az első félidő alapján úgy tűnt, teljes joggal. Uraltuk a játékot, és a játékrész közepén előnyhöz is jutottunk. A gólt Claudiu Bumba szerezte, éppen abba a kapuba, mint szeptemberben az Újpest ellen, amikor ugyancsak vezetéshez juttatta csapatunknak. Irányítónk előadhatta az akkor is bemutatott „pampalinis” gólörömét, de az előnyt nem sikerült nyomban növelnünk, mint legutóbb, ugyanitt.

Ehelyett a hármas cserét alkalmazó Zete a szünet után kisvártatva egyenlített, és a folytatásban a mezőnyfölényünket is eltüntette. Ekkor mindkét oldalon elképzelhető volt, hogy gól születik, de amikor Futács Márkót kiállították, a hajrára már egyértelművé vált a fölényünk. Supka Attilának balszerencsés módon már a második védőjét kellett lecserélnie kényszerből (előbb a szünetben Hej Viktort, majd a hajrában au egerszegi Kálnoki Kis Dáviddal összefejelő Lazar Csirkovicsot), így korlátozottak voltak a lehetőségei a végjátékban. Aztán jó érzékkel Horváth Zoltánt vetette be, és centerünk az ötpercesnek jelzett ráadás negyedik minutumában fantasztikus góllal csikarta ki a győzelmet.

Nem mellesleg ez volt a klubtörténet századik NB I-es gólja, amivel egy kicsit fellélegezhettünk, és felkapaszkodtunk a tabella negyedik helyére.
Tényleg otthon voltunk Újpesten!


OTP BANK LIGA: 21. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 2–1 (1–0)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Erdős (Király K., Márkus T. – Iványi Z., Farkas Á.)

KISVÁRDA: Dombó – Hej (Melnik, a szünetben), Csirkovics (Ene, 73.), Prenga, Leoni – Lucas, Szimovics – Navrátil, Bumba (Zlicsics, 67.), Sassá (Kovácsréti, 67.) – Viana (Horváth Z., 81.). Vezetőedző: Supka Attila

ZALAEGERSZEG: Demjén – Szépe, Kálnoki Kis, Lesjak – Favorov, Szankovics, Tajti (Vass P., a szünetben, Németh E., 83.), Bedi ­– Könyves (Zimonyi, a szünetben), Futács, Szánthó (Babati, a szünetben). Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Bumba (1–0) a 25., Favorov (1–1) az 50., Horváth Z. (2–1) a 94. percben. Kiállítva: Futács a 75. percben


A fontosabb események

25. perc: Hej jobboldali beadása után Viana pörgette tovább a labdát, amit Bumba 14 méterről kapásból, jobbal úgy lőtt a jobb alsó sarokba, hogy a labda egy védő lábát is érintette, 1–0.

50. perc: Lesjak lőtte balról, jobbal középre a labdát, amibe Favorov a védők közül kibújva ballal beleszúrt, és a labda a kapu közepébe vágódott, 1–1.

75. perc: Prenga és Futács küzdött a labdáért, az egerszegi támadó estében Prenga vádlijába taposott. A már sárga lappal rendelkező Futácsnak Erdős József játékvezető egyből a piros lapot mutatta fel a félpályánál történt szabálytalanságért.

94. perc: Leoni baoldali beadása után Lesjak belecsúsztatott a labdába, ami Horváth Zoltán elé került. A cserecsatár a kapunak háttal állva ballal felpörgette a labdát magának, majd Kálnoki Kis mellől jobbal, nyolc méterről, félfordulatból a kapu bal oldalába lőtte, 2–1.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló