Hazai premier, nagy kihívással

2021-02-09 12:41:00
VLA

Szerdán zárt kapus hazai bajnoki meccset játszanak a Várda LA U15-ös és U14-es csapatai – BEHARANGOZÓ

A múlt héten az U14-esek már megkezdték szereplésüket, Pakson arattak 6–1-es győzelmet az őszről elhalasztott mérkőzésen. Szerdán nemcsak a 14 évesek, hanem a velük párban, a kiemelt országos bajnokságban szereplő U15-ösök is pályára lépnek. Hazai környezetben játszanak, továbbra is zárt kapuk előtt. Mindkét csapatunknak a Puskás Akadémia lesz az ellenfele, és a felcsútiak ellen játszani bármelyik korosztályban kihívást jelent. Ebben a két korcsoportban különösen meghatározó szerepet játszik a szerdai ellenfél.

„Veretlenül látogat hozzánk a Puskás Akadémia, ami tiszteletet parancsol, de természetesen azon leszünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el – mondta Szabó Balázs, a Várda LA U15-ös csapatának edzője. – Többszörösen elhalasztott meccset pótolunk, és ugyan még csak február közepe van, de már nagyon vártuk a rajtot, hiszen az őszi szezon a reméltnél hamarabb véget ért. Kellően felkészültünk a folytatásra, bizakodóan tekintünk elé, de tisztában vagyunk vele, az e heti két mérkőzésünk közül, a szombatin, a szintén hazai pályán esedékes Kecskemét elleni találkozón lehetnek vérmesebb reményeink. Ugyanakkor a Puskás Akadémia ellen mindig kihívás játszani, ezt is szem előtt tartjuk.”

A kisebbek, az U14-esek is hasonlóan komoly erőpróba előtt állnak az ötödik fordulóból előrehozott mérkőzésen.

„A Paks elleni győzelem és a játék bizakodással tölthet el bennünket, de összességében a Puskás Akadémia számít a mérkőzés esélyesének. Ugyanakkor mindent megteszünk azért, hogy idei első hazai mérkőzésünkön minél jobb eredményt érjünk el” – vélekedett Márton István, a VLA U14-es csapatának edzője.


MLSZ ORSZÁGOS U15, 5. FORDULÓ

Szerda, 14.00: Várda LA (10.)–Puskás Akadémia (3.)


MLSZ ORSZÁGOS U14, 5. FORDULÓ

Szerda, 14.00: Várda LA (12.)–Puskás Akadémia (4.)


A borítofotón: U15-ös csapatunk legutóbb november 7-én játszott bajnokit, akkor a Diósgyőr ellen nyert 1–0-ra


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló