Veszítenivaló márpedig van!

2021-01-29 14:53:02
Kisvárda FC

Nem enyhülnek a gondok, temérdek a hiányzó a Fradi elleni meccs előtt is – BEHARANGOZÓ

Még vége sincs a januárnak, de már a harmadik idei mérkőzésünkre készülünk. Ráadásul veretlenül utazunk a szombati, Ferencváros elleni mérkőzésre, hiszen a két idei hazai meccsünkön négy pontot gyűjtöttünk: a Mezőkövesd elleni 0–0-t követően 2–1-re legyőztük a második helyezett Mol Fehérvárt, és a dobogó alsó fokára ugrottunk. Ezúttal attól is nehezebb próbatétel vár ránk, hiszen a bajnoki címvédő, a mezőnyt most is tíz ponttal vezető Ferencváros vendégei leszünk.

„Mindenki kellő önbizalommal várhatja a mérkőzést, nemcsak a Fehérvár elleni győzelem, hanem az eddigi szereplésünk miatt is – mondta Supka Attila vezetőedző. – Tény azonban, hogy a szerdai sikerünk jó alapot teremtett a folytatáshoz, azon az úton szeretnénk tovább haladni. Ugyanakkor az is igaz, temérdek gonddal küszködünk, továbbra is sok a sérült játékosunk, és újra van két eltiltottunk is. Így aztán több olyan futballista is pályára lép a Fradi ellen, aki a bajnokság eddigi szakaszában kevesebb lehetőséghez jutott. Nem osztom azt a véleményt, hogy ne lenne veszítenivalónk, mert bár az esélyesek valóban nem mi vagyunk, de a presztízsünk, a csapatról eddig kialakult kép miatt cseppet sem mindegy, hogy milyen eredményt érünk el. Mondanom sem kell, minél jobbra vagyunk a Fradi otthonában is.”

Ami pedig a hiányzókat illeti, a hosszabb ideje sérült játékosokhoz, Gosztonyi Andráshoz és Anton Kravcsenkóhoz (mindketten műtét után lábadoznak) nemrégiben „csatlakozott” Rubus Tamás (lágyéksérve van) valamint Niko Datkovic (combhajlító-húzódás), a szerdai meccsen pedig Cornel Ene, ő combizom-húzódás miatt nem játszhat. Ötvös Bence öt sárga lapos eltiltása ugyan lejárt, de ketten felváltották őt a „büntetőpadon”: Hej Viktornak és Lucasnak (aki legutóbb júniusban ugyancsak a Ferencváros otthonában játszott meccsből maradt ki hasonló okok miatt) gyűlt össze az öt sárga lapja, így ők sem léphetnek pályára.


next match
Kisvárda Master Good
Diósgyőri VTK
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-10 13:00
OTP Bank Liga, 16. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
0-0
0-0
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló