Uraljuk a középpályát

2021-01-29 08:22:45
Kisvárda FC

A bepótolt, győztes meccs után három játékosunk is bekerült a forduló válogatottjába.

A szerdán játszott két mérkőzéssel (Kisvárda Master Good­–Mol Fehérvár FC 2–1 és Budafoki MTE–Ferencváros 0–3) vált teljessé az OTP Bank Liga 5. fordulójának eredménysora. Ezek után lehetett kihirdetni a forduló válogatottját és az objektív mérések szerinti legjobbakat – szerencsére kisvárdai érdekeltségekkel.

A Nemzeti Sportban összeállított válogatottban játékosaink uralják a középpályát: Sassá, Lucas és Szlobodan Szimovics is bekerült a játéknap legjobbjai közé. A csapat így fest: Tóth B. (Puskás Akadémia) – Lorentz (Paksi FC), Csontos (Ferencváros), Gergényi (Zalaegerszeg) – Sassá (Kisvárda Master Good), Lucas (Kisvárda Master Good), Balogh B. (Paksi FC), Szimovics (Kisvárda Master Good) – Könyves (Zalaegerszeg), Hahn (Paksi FC), Uzoni (Ferencváros). A forduló játékosa az MTK ellen három gólt szerző Hahn lett.

A mért adatok szerint rangsoroló InStat indexei, vagyis az együtthatók alapján Sassá érte el a játéknap második legjobb teljesítményét, 315-ös értékkel. Ezek után némileg meglepő, hogy a forduló válogatottjában nem kapott helyet brazil szélsőnk. Övé lett viszont a legtöbb kulcspassz, Fernando Vianával és a honvédos Balogh Norberttel együtt (2-2). Viana más mutatóban is rangelső, negyedmagával övé lett a legtöbb kiharcolt szabálytalanság, 6-os értékkel.


A borítófotón: Együtt, hárman a forduló válogatottjából: Lucas (balra, pirosban), Szimovics (45) és Sassá (jobbra)

Fotó: Móricz Csaba


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2021-09-26 14:15
OTP Bank Liga, 7. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Debreceni EAC
0-2
0-0
Kisvárda Master Good
Debrecen, DEAC Sporttelep
2021-09-18 15:00
Mol Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért