Felkerült a ranglistára, bekerült a válogatottba.

2021-01-26 07:26:26
Kisvárda FC

Dombó Dávid egyik szombati hárítása ott van a forduló legnagyobbjai között – a forduló válogatottjával FRISSÍTVE

A jó kapusteljesítmények is kellettek ahhoz, hogy ne szülessen gól a szombati Kisvárda Master Good–Mezőkövesd Zsóry bajnoki mérkőzésen. Erről árulkodik a Magyar Labdarúgó-szövetség YouTube-csatornáján rendszeresen, így a 17. forduló után is közzétett top-3 védési rangsor is, amelyen mindkét kapus helyet kapott.

A mezőkövesdi Szappanos Péteré lett a második legnagyobb védés, amikor a második félidőben hárította Szlobodan Szimovics közeli fejesét. Kapusunk, a csapatkapitányi karszalagot bajnoki mérkőzésen először viselő Dombó Dávid is felkerült a listára, az általa a 71. percben bemutatott védés (amikor Matija Katanec fejesét hárította a jobb alsó sarok elöl) a harmadik helyen végzett. A forduló bravúrját a ferencvárosi Dibusz Dénes mutatta be a Puskás Akadémia ellen.

Időközben az is kiderült, hogy Dombó Dávid a csajfoci.hu szakportálon bekerült a 17. forduló válogatottjába is az alábbi indoklással: „Biztos pont volt a kapuban, főleg a második félidőben akadt dolga. A legnagyobb védést Jurina közeli fejesénél mutatta be, majd nem sokkal később újra hatalmasat védett egy újabb fejesnél."

A csakfoci.hu csapata így fest a 17. fordulóban:


A mérkőzéseket elemző InStat program három kategóriában rangsorolt kisvárdai futballistát az első öt helyezett közé – valamennyiben Cornel Enét. Belső védőnk egyformán 67-es értékkel negyedik lett a sikeres passzok és a sikeres támadópasszok kategóriájában, míg négyes holtversenyben, 5-ös értékkel övé volt a fordulóban elkövetett legtöbb szabálytalanság is.


A borítófotón: A szombati mérkőzés mindkét kapusának, Dombó Dávidnak és Szappanos Péternek az egyik hárítása is rákerült a hármas listára

Fotó: Móricz Csaba


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló