Azért nem minden rossz, ha a vége rossz

2020-12-19 02:16:36
Kisvárda FC

Ahogy eddig, most sem ment a Fehérvár otthonában – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Sérülésekkel és betegségekkel sújtva várta utolsó idei mérkőzését csapatunk, amely a tavalyihoz hasonlóan a Mol Fehérvár ellen zárta az esztendőt, csak most idegenben. Dombó Dávid ismét nem állhatott a kapuba, Cornel Ene is beteg lett, visszatérhetett viszont Niko Datkovic.

A Vidit szemmel láthatóan alaposan feltüzelte, hogy kedden csak döntetlenre végzett a Puskás Akadémia ellen, nagy elánnal kezdtek, már a huszadik másodpercben gólhelyzetbe kerültek, de Mihai Minca védett. Mire a nyolcadik percben megszerezte a vezetést a Fehérvár, már három nagy helyzetet is kihagyott, így tényleg érett a hazai gól. A kisvárdaiak nem voltak képesek a korábban megszokott passzjátékra, de minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfél enged. Márpedig a Fehérvár most nem engedett kibontakozni bennünket, további gólokat szerezhetett volna, miközben a másik oldalon az ígérte a legtöbbet, amikor egy támadás végén a megbetegedő Fernando Viana helyén játszó Driton Camaj nem az üresen helyezkedő Kovácsréti Márkot játszotta meg, hanem erőtlenül kapura lőtt.

Kész csoda, hogy csak egy góllal úsztuk meg az első félidőt, de a másodikból alig telt el 16 másodperc, amikor megduplázta előnyét a Fehérvár. Funsho Bamgboye után a másik szélső, Ivan Petrjak is betalált, szétbombázva a háló bal oldalát. Úgy tűnt, sikerült rendezni a sorokat, akadt egy-két szép labdakihozatalunk, az egyik ilyen végén Kovácsréti lövésszerű beadását védte Emil Rockov. Aztán elmúlt ez a periódus is, Hej Viktor kiállítása után pedig az utolsó húsz perc a túlélésről szólt. A 4–4–1-es szerkezetben Sassá játszott balhátvédet, Lazar Zlicsics baloldali középpályást, középen pedig Lucas az ifjú Szőr Leventével próbált szűrni. Ha nem is könnyen, de a Fehérvár a végén ezt a kettős védelmi vonalat is átjátszotta, több gólhelyzete közül Bamgboye váltott még egyet gólra.

Azért nem minden rossz, ha a vége rossz. Ugyan nyolc veretlenül megvívott meccs után kaptunk újra, meg aztán idegenben az első forduló után most először vesztettünk, de éppen ezek miatt a sorozatok miatt összességében szépre sikeredett ez az ősz. A végéért azonban kicsit kár, még csak nem is a Vidi elleni vereségért, hanem az azt megelőző döntetlenek közül kettőért-háromért.


OTP BANK LIGA: 16. FORDULÓ

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–0 (1–0)

Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. V.: Káprály (Szalai B., Márkus T. – Zierkelbach, Ducsai)

FEHÉRVÁR: Rockov – Bolla, Rus, Stopira, Hangya – Alef – Petrjak (Géresi, 83.), Pinto (Szabó L., 88.), Houri, Bamgboye – Zivzivadze (Nikolics N., 70.). Vezetőedző: Márton Gábor

KISVÁRDA: Minca – Melnik, Datkovic, Rubus, Hej – Lucas, Cukalasz (Szőr, 67.) – Sassá, Bumba (Zlicsics, a szünetben), Kovácsréti (Navrátil, 55.) – Camaj (Horváth Z., 55.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Bamgboye (1–0) a 8., Petrjak (2–0) a 46., Bamgboye (3–0) a 87. percben. Kiállítva: Hej a 70. percben


A fontosabb események

8. perc: Zivzivadze a tizenhatoson belülről, jobbról középre gurított Bamgboye pedig hét méterről jobbal a léc alá lőtte a labdát, 1–0.

46. perc: Alig kezdődött meg a második félidő, amikor a Rus által a védelem mögé ívelt labdára Petrjak robbant be, és az ötös sarkáról jobb lábbal a kapu bal oldalába lőtte, 2–0.

70. perc: Petrjak került lépéselőnybe Hejjel szemben a tizenhatos csücskénél, baloldali védőnk lába összeakadt a fehérvári támadóéval, amiért sárga lapot kapott, ezen a meccsen, pontosabban ebben a félidőben már a másodikat, így a kiállítás sorsára jutott.

87. perc: Pinto jobboldali beadása után középen Datkovic fején megcsúszott a labda, ami Bamgboye elé került labda, és ő 14 méterről jobbal a bal alsó sarokba csavarta, 3–0.


A borítófotón: Sassá mezének szakítószilárdságát is próbára tette a fehérváriak karmestere, Lyes Houri

Fotó: nso.hu


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló