Jelentős fejlesztések partnerkadémiánkon

2020-12-10 14:19:17
Kisvárda FC

Munkács Futball Akadémia – a hely, ahol futballtehetségeket nevelnek. VIDEÓ

Munkács kezdi visszaépíteni egykori futball tradícióit. A magyar beruházásoknak köszönhetően teljes kapacitással működik a Munkács Futball Akadémia (MFA) – a kisvárdai Várda LA szakmai felügyelete mellett, partnerakadémiaként. Az idén adták át a kárpátaljai városhoz közeli Dercen község határában az akadémia oktatási-edzési futball komplexumát.

Az MFA csapatainak fiatal játékosai, valamint az amatőr csapat már beköltöztek és berendezkedtek a főépületben. A lakó- és oktatási részlegen alakították ki a lakószobákat, a konferenciatermeket és az étkezési blokkok.A földszinten edzőtermek, étkezde, orvosi és rehabilitációs központ, szauna, öltözők, tantermek, mosoda és raktárhelyiségek találhatók.

A főépület közvetlen közelében hat szabványos – köztük két műfüves – futballpálya található, melyeket már rendszeresen használnak a növendékek.

Az akadémiai csapatok – ahogy arról korábban már beszámoltunk – igen eredményesen szerepeltek az őszi szezonban. Az MFA négy korosztálya (U14, U15, U16 és U17) az Ukrajnai Gyermek-és Ifjúsági Elit Futball Liga bajnokságában a hat résztvevő közül az előkelő második helyet szerezte meg. Ez feljogosítja az MFA-t, hogy a tavaszi szezonban a döntőbe jutásért küzdjön olyan csapatok társaságában, mint a Kárpáti Lviv, UFK-Kárpáti, Dinamo Kijev, Sahtar Doneck és a Dnipro.

Az MFA felnőttcsapata Ukrajna amatőr bajnokságában játszik, ahol a szezon első része után a tabella negyedik helyét foglalja el.

A Munkács Futball Akadémia infrastrukturális fejlesztéseiről készült kisfilm itt tekinthető meg:

Related video

Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló