Veszélybe sodortuk magunkat

2020-06-16 22:12:55
Kisvárda FC

Itt elmaradt, ott befújták a tizenegyest, a Zete elvitte a három pontot – BESZÁMOLÓ

Claudiu Bumba sérülése nem javult olyan mértékben, hogy játszani tudjon a keddi mérkőzésen, vagyis a Mezőkövesd ellen kényszerből lecserélt másik futballistánk szerepeltetése nem jöhetett szóba a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen (a fél évre kidőlő Gosztonyi Andrást ugye azóta már meg is műtötték). Az egerszegiek egy héten belül másodszor utazták át az országot, a múlt szerdán Diósgyőrben szereztek egy pontot, most abban bíztunk, hogy a hétvégén pihenő, ezúttal visszatérő kulcsemberek frissessége győzelmet érhet hazai oldalon.

A zalaiak ötvédős szerkezete arról árulkodott, hogy a döntetlennel most sem lenne szomorú a vendégcsapat, főleg, hogy a Kisvárda játszotta a kezdeményezőbb futballt. Az túlzás, hogy sorjáztak a helyzetek, de ott voltunk az ellenfél kapuja előtt, nyomás alatt tartottuk a hosszú veretlenségi sorozattal érkező Zete védelmét. A két szélső, Sassá és Kovácsréti Márk gyakran változtatta a helyét, hol az alapvonal felé megindulva, hol pedig befelé cselezve. Az első félidő ráadásában Fernando Viana elesett Bobál Dávid szorításában, az esetért büntető járt volna, ehelyett brazil támadónk színészkedésért kapott sárga lapot. Ráadásul a kispadról reklamáló stábtagunkat Bodnár Lászlót elküldték onnan, mondjuk az új szabály szerint ilyenkor járó piros lapot Iványi Zoltán elfelejtette felmutatni. A lényeg, eltelt harminc forduló anélkül, hogy tizenegyest rúghattunk volna a bajnokságban, az utóbbi három játéknapon rendre elmaradt a javunkra egy-egy büntető…

A szünetben hármat cserélt a vendégcsapat, és Nikola Mitrovics, Bőle Lukács valamint Barczi Dávid beállásával minőség is érkezett a zalaiak futballjába. És ekkor még az utóbbi időben ellenállhatatlan Bobál Gergely be sem állt, amikor pedig igen, nyomban veszélyesen indult meg a várdai kapu felé.

Nálunk is érkeztek friss erők, és a vezetés is meg lehetett volna, hiszen Kovácsréti Márk helyzetbe került a jobb oldalon, de ballal mellé lőtt. Aztán ugyanő próbálkozott lövésszerű beadással, ami csaknem meglepte Demjén Patrikot, de a kapus kikapta a labdát a jobb felsőből.

Az ellencsapás nem váratott magára sokáig, Radó András esett el Dombó Dávid szorításában, elsőre úgy tűnt, Iványi megint kifelé ítél, de alapvonali segítője megdumálhatta az ellenkezőjéről, a büntetőt pedig a sértett értékesítette – Dombó hiába ért bele a labdába. A megmaradt idő kevésnek bizonyult az egyenlítésre, így csapatunk veszélyes helyzetbe sodorta magát. Vasárnap Kaposváron meg kell állítani a lejtmenetet!


OTP BANK LIGA: 30. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–1 (0–0)

Várkert, 815 néző, v.: Iványi Z. (Vígh-Tarsonyi, Márkus T. – Bognár T., Németh Á.)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Ene, Rubus, Protics (Baranyai Á., 77.) – Lucas, Karaszjuk – Sassá (Jelena, 66.), Cukalasz (Tischler, 77.), Kovácsréti (Hej, 86.) – Viana. Vezetőedző: Bódog Tamás

ZALAEGERSZEG: Demjén – Bolla, Bobál D., Szépe, Bedi, Tamás K. – Babati (Bobál G., 64.), Kocsis G. (Barczi, a szünetben), Katelarisz (Mitrovics, a szünetben), Radó – McWoods (Bőle, a szünetben). Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerző: Radó (11-esből, 0–1) a 82. percben


A gól története

82. perc: Radó a tizenhatoson belül eltolta a labdát Melnik, majd a kivetődő Dombó mellett, utóbbi elhúzta a csatár lábát. A megítélt büntetőből Radó jobbal a jó irányba vetődő Dombó mellett a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 0–1.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló