Hatan, mint az újoncok

2020-06-14 13:21:12
Kisvárda FC

Fél csapatra való fiatal játékosunk esett át szombaton az NB I-es tűzkeresztségen.

Egy héttel ezelőtt, a Mol Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzésen (0–1) Baranyai Ádám személyében avattunk újoncot, a Ferencváros elleni szombati összecsapáson pedig további hat játékosunk esett át a tűzkeresztségen. Ketten közülük kisvárdai születésűek, de mind a hatan saját nevelésű játékosoknak tekinthetők. Ismerkedjünk meg velük!


Abov AVETISZJAN

Született: 2001. október 3.

Posztja: szélső és belső védő.

Mezszáma: 36

Alfabetikusan ő kívánkozik az élre, meg a fizikai paraméterei alapján is, elég ránézni a combjára és a vádlijára, hogy megállapítsuk mindezt. Örmény származású játékos, Kisvárdára Tarpán keresztül érkezett meg 2016-ban. 18 évesen és 254 naposon mutatkozott be az NB I-ben. Kiválóan beszél magyarul, saját bevallása szerint azért, mert érkezésekor még nem voltak az akadémiánkon az orosz nyelvterületről érkezők, így rá volt kényszerülve a magyar nyelv használatára. A megye egyben már tavaly is 21, a mostani bajnoki évben pedig 13, összesen tehát 34 mérkőzést játszott.

A fotón: Abov Avetiszjan (jobbra) Mikalaj Szihnyevics életét is megkeserítette


BÍRÓ Roland

Született: 2003. május 30.

Posztja: belső védő

Mezszáma: 13

A szombaton debütáló játékosok legfiatalabbika, a hatok közül egyedül ő 2003-as születésű, 17 évesen és 14 naposan mutatkozott be az NB I-ben, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb NB I-ben bemutatkozott kisvárdai labdarúgója. Első igazolását a Nyírsuliban töltötték ki, aztán játszott Gyulaházán, Kisvárdára 2015-ben került. A megyei I. osztályban szereplő felnőttcsapatunkban a mostani bajnoki idényben tíz mérkőzést játszott.

A fotón: Bíró Roland a hosszabbításban léphetett pályára


CZENE Zalán

Született: 2002. december 12.

Posztja: jobboldali védő

Mezszáma: 2

Ő sincs még 18 éves, 17 esztendősen és 185 naposon jött el számára a pillanat, hogy NB I-es csapatban szerepelhessen. Génjeiben hordozza a futballt, hiszen édesapja kapus volt, ő is védett Kisvárdán, az NB III-as szintig jutott el, majd játékvezetőként dolgozott, jelenleg pedig a Várda LA gyermekszekciójának vezetője. Záhonyi származású, ott is kezdett futballozni, majd volt a Görög Focisuli és a Cigánd játékosa, mígnem 2015-ben Kisvárdára került. Ő is megmártózott korábban a felnőttfutballban, már a 2018-2019-es szezonban bemutatkozott a megye egyes csapatunkban, amelynek színeiben eddig 15 mérkőzést játszott.

A fotón: Czene Zalán (balra) is átesett a tűzkeresztségen


Vaszil HIMICS

Született: 2001. május 17.

Posztja: szélső, támadó

Mezszáma: 17

Ukrán származású játékos, akinek nevét angolosan Khimich-nek írják, éppen úgy, mint a Bayern München játékosáét, aki Lipcsében Bódog Tamás keze alatt is pallérozódott. Trénerünknek immár van tehát egy másik Khimich-je, akinek a nevét ciril betűről magyarra fonetikusan, tehát Himicsre kell átírnunk és ejtenünk. Hogy befut-e olyan pályafutást, mint neves névrokona, azt még nem tudni, de gyorsasága és jó értelemben vett gátlástalansága feljogosítja erre. Szombaton 19 éves és 27 napos volt, amikor bemutatkozott az NB I-ben, de edzőmeccsen a 19. születésnapja előtt egy nappal már gólt lőtt a Debrecennek. A munkácsi partnerakadémiánkról 2018-ban érkezett, a megyei bajnokságban szereplő második számú csapatunkban 2018-2019-ben 15 meccsen három gólt szerzett, a márciusban félbeszakadt 2019-2020-as bajnoki évben pedig 15 meccsen tíz gólt ért el, ezzel ő volt a Kisvárda Master Good II házi gólkirálya.

A fotón: A március 8-i, fehérgyarmati megye egyes bajnokin még aligha gondolta volna Viktor Riznicsenko (93), hogy az őt ölelő Vaszil Himiccsel és Czene Zalánnal (13) együtt a Fradi stadionjában mutatkozna be az NB I-ben


Viktor RIZNICSENKO

Született: 2002. június 21.

Posztja: baloldali középpályás

Mezszáma: 93

Megelőlegezett születésnapi ajándékot kapott azzal, hogy bemutatkozhatott az NB I-ben, hiszen nyolc nappal azelőtt esett át az NB I-es tűzkeresztségen, hogy nagykorúvá vált volna. Ő is Munkácsról érkezett, 2017-ben, a megye egyes csapatunkban eddig 17 meccset játszott és egy gólt szerzett.


SZŐR Levente

Született: 2001. január 14.

Posztja: védekező középpályás

Mezszáma: 70

A debütálók közül a legrégebb óta dörömböl a felnőttcsapat ajtaján, már négy téli edzőtáborban is részt vett a „nagyokkal”, elsőként 2017-ben alig 16 évesen. Így aztán ő érdemelte meg a leginkább, hogy kezdőként jusson neki szerep az NB I-ben, mindezt 19 évesen és 154 naposan mondhatta el magáról. Ő az első, már a 2000-es években született labdarúgó, aki NB-s bajnoki meccsen pályára lépett kisvárdai színekben: 2018. június 3-án, a Sopron ellen 5–0-ra megnyert mérkőzésen jutott először lehetőséghez. Kisvárdán született és nevelkedett, más csapat színeiben sosem szerepelt. Édesapja neki is kapus volt, több más csapat mellett Kisvárdán is hosszú éveket lehúzott. Szőr Levente azon kevés kisvárdai játékosok közé tartozik, akik felnőtt szinten már három különböző osztályban is játszottak, hiszen egy-egy NB I-es és NB II-es meccse mellett negyvenszer jutott szóhoz a megye egyes csapatban, amelynek színeiben öt gólig jutott eddig.

A fotón: Szőr Levente Nguen Tokmac nyomában


A borítófotón, balról: Viktor Riznicsenko, BÍró Roland, Czene Zalán, Abov Avetiszjan, Szőr Levente és Vaszil Himics


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló