A hely szelleme

2020-06-13 05:34:52
VLA

A nagypályás futball felé haladva legyőzték a Ferencvárost U13-asaink.

A kicsik pénteken megmutatták, hogy miként kell legyőzni saját otthonában a Ferencvárost. Az U12-es korosztályból az U13-as felé haladó akadémiai csapatunk pénteken a Népligetben 3–2-re múlta felül a Fradit – mindez akkor is nagy szó, ha „csak” edzőmeccsről volt szó.

„Hivatalosan június végéig az U12-es korosztályhoz tartozunk, de a következő bajnokságban már U13-asként szerepelünk, ráadásul nagy lesz a váltás, hiszen eddig háromnegyed pályán nyolc plusz egyes rendszerben játszottunk, az új évadban pedig már nagypályán, rendesen tizenegy játékos alkotja majd a csapatot – mondta a kisvárdai csapatot edzőként irányító Erős Gábor. – A legfontosabb tehát, hogy alkalmazkodni tudjunk a változásokhoz, erre használjuk fel ezeket az edzőmeccseket. Nem akarjuk a pénteki győzelem jelentőségét felnagyítani, inkább azt emelném ki, hogy játékban is felülmúltak a Ferencvárost, még tizenegyest is hibáztunk, tehát akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Nagy szónak tartom, hogy a Fradi úgymond megszólított bennünket, és méltónak talált arra, hogy velük játszhassunk, és mivel a bajnokságban más-más csoportban szerepelünk majd, akár visszavágója is lehet ennek a meccsnek. A gyerekeket is megérintette és feldobta a hely szelleme, úgyhogy minden szempontból pozitív élményekkel gazdagodtunk.”

Egykori Fradi-játékosként Erős Gábor is nosztalgiázhatott egy kicsit, több egykori csapattársával is találkozhatott. Köztük Keller Józseffel, a zöld-fehérek korábbi klublegendájával, csapatkapitányával, aki a Bajnokok Ligájában is megfordult a Fradival és jelenleg vezető beosztásban dolgozik a zöld-fehérek utánpótlásbázisán. Az egykori ifjúsági Európa-bajnok személyesen is gratulált a srácoknak.

Hej, ha valami hasonló történhetne a szombati felnőtt bajnoki után is…


Következő mérkőzés
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2021-12-12 18:45
OTP Bank Liga, 16. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
2-1
2-1
Mol Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2021-12-05 13:30
OTP Bank Liga, 15. forduló