Érettebben érkeztek edzésre

2020-05-08 08:01:48
Kisvárda FC

Két játékosunk, Gosztonyi András és Szőr Levente is vizsgázott a héten.

Hétfőtől csütörtökig igazoltan volt távol csapatunk délelőtti edzéseiről Gosztonyi András és Szőr Levente, akik az írásbeli érettségi vizsgákon vettek részt. Két játékosunk sorrendben magyar nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből és angol nyelvből adott számot a tudásáról. Kettejük közül Szőr Levi 19 évesen éppen érettségiző korban van, Gosztonyi András viszont majd’ egy évtizeddel azután tette le a vizsgáit, mint kortársai többsége.

„Akkoriban a futballpályafutásomra koncentráltam, tizenkilenc évesen az olasz élvonalbeli Bari játékosa lettem, így a sportolást helyeztem az előtérbe – mondta a 29 éves Gosztonyi András. – Idővel mindenképpen le akartam tenni az érettségit, beiratkoztam Anarcson az esti gimnáziumba, és most jött el a vizsgák ideje. Két kisfiam van, előttük sem szégyenkezhetek majd, hogy az érettségim sincs meg, meg aztán gondolni kell a pályafutásom utáni időkre is, és mivel szeretnék edzősködni, a tanfolyamok elvégzéséhez szükség van az érettségire. Bár voltak gyenge pontjaim, úgy érzem, sikeres írásbeli vizsgákon vagyok túl. A matektól tartottam a leginkább és az angol ment a legjobban. Örülök, hogy túl vagyok rajta, a pénteki edzésen felszabadultabban csatlakozhattam a társakhoz.”

Szőr Levente nappali tagozaton járt a kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumba. A ballagás ugyan a kialakult helyzetben elmaradt, a tablókép azonban elkészült, és a vizsgákat sem úszta meg magasra nőtt középpályásunk, aki eddig a második számú csapatunkban szerepelt a mostani idényben, de egyrészt jó ideje már a felnőttekkel edz, másrészt egyre hangosabban dörömböl a nagycsapat kapuján, harmadrészt még 2018 tavaszán úgy mutatkozott be az akkor NB II-es csapatban, hogy ő volt az első 2000-es években született kisvárdai futballista, aki ezt megtehette.

Szőr Levente ballagási tablóképe


„A magyartól tartottam a leginkább, de azon gyorsan túlestem, úgy érzem, elfogadhatóan sikerült – mesélt a mögöttünk hagyott napok próbatételeiről Szőr Levente. – Kezdetben nagy volt bennem a vizsgadrukk, nagyobb, mint bármelyik meccs előtt. Aztán napról napra belerázódtam, az angol pedig kifejezetten jól sikerült. Az igazat megvallva, nem vagyok szorgalmas típus, de így is négyes tanulónak számítottam. A híreket hallva, kezdetben azt gondoltam, hogy nem tartják meg az érettségit, aztán mikor kiderült, hogy mégis, nagy hajrát nyitottam a tanulást illetően. Közben a futballt sem hanyagoltam, az egyéni edzéstervet rendre teljesítettem, mellette konditerembe is jártam és egyéni képzéseken is részt vettem. Az érettségit illetően még nem lélegezhetek fel teljesen, hiszen június hatodikán testnevelésből teszek emelt szintű vizsgát. Szeretnék továbbtanulni, a Nyíregyházi Egyetem testnevelés-természetismeret-környezettan szakára adtam be a jelentkezésemet, és ha fel is vesznek, akkor is Kisvárdán kívánom folytatni a pályafutásomat.”


A borítóképen: Gosztonyi András joggal mosolygós – túljutott az érettségi vizsgákon


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló