Öt másodpercig tartott a meccse

2020-04-22 11:40:28
Kisvárda FC

Két éve ezen a napon történt: Súlyos sérülés a középkezdés után, döntetlen a meccsen.

Sorozatunkban már volt szó róla, hogy a 2018-as tavaszi szezonba a mostoha időjárás kétszer is közbeszólt. Ezért fordulhatott elő, hogy két mérkőzést is halasztott időpontban kellett lejátszania a Kisvárda Master Good csapatának.

Az egyik a csákvári volt, amelyet eredetileg március 18-án rendeztek volna meg, de a havazás miatt április 25-e lett az új időpont. Április 22-én viszont az eredeti menetrendnek megfelelően a Budaörs ellen Tatabányán játszott a Kisvárda Master Good, amelynek tagjai a két mérkőzés között nem tértek haza, hanem Csákváron vészelték át azokat a napokat.

Az ütközés után Izing Martin jókora turbánt kapott a fejére

Fotók: Nyulak Nikoletta


Miután az addig eltelt harminc bajnokiból Izing Martin huszonkilencet végigjátszott (csak a soproni találkozót hagyta ki sárga lapok miatt), a kisvárdai védő jó eséllyel szerephez jutott volna mindkét mérkőzésen. Csakhogy a Budaörs elleni mérkőzésen megsérült, le kellett cserélni. Már az ötödik percben, de a baj már közvetlenül a kezdés után megesett.

A meccs közben nem vitte el a mentő a megsérült játékost, ám este már a kórházban kötött ki


„A kezdő sípszó utáni felívelést követően felugrottam fejelni, amikor a hazaiak csatára, Sajbán Máté a homlokomba fejelt. Mindez gyakorlatilag az ötödik másodpercben történt – emlékezett a ma két éve történtekre Izing Martin. – Ápoltak, Kósa Jenő orvos és Jáccó masszőr össze is varrták a sebemet, de már nem tudtam visszamenni a pályára. Estére pedig olyan fájdalmaim voltak, hogy bevittek a székesfehérvári kórház sürgősségi osztályára, ahol végül nem tartottak bent. Nekem onnantól kezdve abból álltak a napok, hogy Csákváron feküdtem a szobámban, és értelemszerűen a hétközi mérkőzésen sem tudtam a pályára lépni. A következő, Nyíregyháza elleni meccset is ki kellett hagynom, legközelebb Dorogon játszottam, turbánnal a fejemen. Ha a tükörbe nézek, mindig eszembe jut a tatabányai mérkőzés, hiszen a homlokomon nyomot hagytak a történtek. Ebben az időszakban balszerencsés voltam, hiszen a dorogi meccset követő Soroksár elleni bajnokin kifordult a bokám, újabb meccseket voltam kénytelen kihagyni, a Szeged ellen sem léphettem pályára, amikor a feljutást ünnepelhettük.”

Az Izing Martin helyére beálló Sergiu Oltean (17) fejelte a kisvárdaiak vezető gólját


Az abban a bajnoki évben 31, a kisvárdai csapatban pedig összesen 64 NB II-es mérkőzésig jutó Izing Martin immár a Siófok játékosa, 2019 telén előbb kölcsönbe, majd nyáron végleg a Balaton-partiakhoz került. Figyelemmel követi a kisvárdai csapat szereplését, több korábbi csapattársával is tartja a kapcsolatot.

Ami pedig a Budaörs elleni összecsapást illeti, az Izing helyére beálló Sergiu Oltean szöglet utáni fejesből szerzett vezetést a Várdának az első félidő utolsó percében, szünet után, az első negyedóra végén a Budaörs pedig ugyancsak szögletet követően egyenlített. A végeredmény 1–1 maradt, ami nem számított rossz eredménynek a hatodik helyen álló Budaörs otthonában, és mivel abban a fordulóban a többi élcsapat sem nyert (egymás ellen játszott 2–2-es döntetlent a Gyirmót és a Békéscsaba, a Nyíregyháza a Zalaegerszeggel játszott gólnélküli, az MTK pedig a Szeged otthonában 2–2-es döntetlent), így újabb lépést tettünk a feljutás felé.


2018. ÁPRILIS 22.

2017-2018-AS IDÉNY, MERKANTIL BANK LIGA (NB II), 31. FORDULÓ

BUDAÖRSI SC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–1)

Tatabánya, 150 néző, v.: Gaál Á. (Lémon, Király K.)

Budaörs: Demjén – Menyhárt A., Fényes, Kékesi, Medgyes Sz. – Csobánki, Bakos Sz. (Lengyel B., 82.) – Palincsár (Fodor D., 73.), Ódé (Sajbán Miklós, 30.), Czvitkovics – Sajbán Máté. Szakmai igazgató: Bognár György

Kisvárda: Zöldesi – Izing (Oltean, 5.), Rjasko, Vári B. – Lucas – Hej, Melnik, Misic (Oláh G., 77.), Jánvári (Heffler N., 81.) – Horváth Z., Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér

Gól: Oltean (0–1) a 45., Csobánki (1–1) a 60. percben

Nyolcan a Budaörs ellen pályára lépő kisvárdai kezdő csapatból, balról: Vári Barnabás, Jánvári Gábor, Izing Martin, Hej Viktor, Bohdan Melnik, Mihajlo Rjasko, Zöldesi Illés és Lucas


A borítófotón: Még az első perc sem telt le, de már Izing Martint javában ápolják


Holnapi emlékünk: Különös gól különös ünneplése


A mérkőzés teljes felvétele megtekinthető itt:



Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló