Nem maradt el a köszöntés

2020-04-17 11:50:06
Kisvárda FC

Hét éve ezen a napon történt: Kupameccsen csak nehezen jött össze a továbbjutás.

A 2012-2013-as NB III-as bajnokság csonka mezőnyű volt, mindössze 14 csapat alkotta a Tisza-csoportot. Ezért is volt nagy szó, hogy a Várda SE 19 fordulót követően már 12 pont előnnyel állt az élen a második Cigánd előtt. Az éllovasnak 15 győzelem és négy döntetlen állt a neve mellett.

Így érkeztünk el a 13. pozícióban szerénykedő Debreceni EAC elleni mérkőzésig, amelyet Bagin Sándor duplájával 2–0-ra nyert meg a Várda. A gólok szerzőjéről a mérkőzés utáni nyilatkozatában meg is emlékezett Révész Attila edző, mondván, hogy a harmincadik születésnapja előtt méltó teljesítményt nyújtott a játékos.

A DEAC elleni mérkőzés tudósítása a Kelet-Magyarország 2013. április 14-i számában


Mindez április 13-án történt, csakhogy Bagin Sándor születésnapján, április 17-én is várt egy meccs a Kisvárdára – nem is akárhol, hiszen Tuzséron, a Magyar Kupa megyei selejtezőjében kellett pályára lépnie. Ott, ahol Bagin Sándorhoz és Révész Attilához hasonlóan több várdai játékos is szép éveket töltött korábban. Bagin két NB III-as bajnoki címet is nyert a Tuzsérral, előbb 2005-ben, majd 2006-ban, a második alkalommal az NB II-be is feljutott a Tisza-parti legénység. A 2005-2006-os idényben a gólkirályi címet is begyűjtötte Bagin Sándor, aki aztán a Kisvárdával is duplázott: 2012-ben és 2013-ban is élen végzett a Várda SE – a második alkalom után ugyancsak feljutott a másodosztályba…

„Jól emlékszem a DEAC elleni mérkőzésre és a góljaimra, valamint arra is, hogy bár az öltözőben nem szóltam arról, hogy közeledik a harmincadik születésnapom, mégis kitudódott, és Révész Attila a csapat előtt is köszöntött, aztán persze én is megvendégeltem a társakat – idézte fel a történteket a ma, vagyis április 17-én 37 esztendős Bagin Sándor, akit Isten éltessen sokáig. – A tuzséri meccs valóban érdekes volt a számunkra, hiszen a kisvárdai csapatból többen is szép időszakot töltöttünk el az akkori kupaellenfelünknél. Úgy emlékeztem, simábban nyertünk korábbi csapatom otthonában, de most, hogy szembesítettek az eredménnyel, beugrik, hogy valóban meg kellett szenvednünk a továbbjutásért.”

Olyannyira, hogy az akkor megyei I. osztályban szereplő Tuzsér a szünetben még 1–0-ra vezetett jóval esélyesebb riválisa ellen, és a várdaiak a második félidő eleji egyenlítés után csak a 91. percben csikarták ki a győzelmet és továbbjutást érő gólt Tóth György révén. Az akkor érvényben lévő szabályok szerint a döntetlen az alacsonyabb osztályú csapat, vagyis a megye egyes Tuzsér továbbjutását eredményezte volna.

A fotón: Bagin Sándor (13) és Fodor András (14) – mindketten játszottak Tuzséron is a kisvárdai korszakuk előtt


Az ünnepelt Bagin Sándor azon a mérkőzésen nem szerzett gólt, de a két kisvárdai színekben töltött NB III-as évében 2011-2012-ben húsz, 2012-2013-ban pedig 15 szerzett góllal zárt – mindkét évben ő volt a legeredményesebb játékos a kisvárdai csapatban. Érdekes, hogy a második évben, a kevesebb találattal végzett előkelőbb helyen a Tisza-csoport góllövőlistáján, akkor az ötödik, egy évvel korábban a hatodik pozícióban zárt.

Gólkirály tehát csak tuzséri színekben lett – de élményekkel és sikerekkel kisvárdai játékosként is gazdagodott, ezekre a mai napig szívesen gondol vissza.


2013. ÁPRILIS 17.

2012-2013-AS IDÉNY, MAGYAR KUPA, MEGYEI SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ

TUZSÉR SE–VÁRDA SE 1–2 (1–0)

Tuzsér. V.: Sándor Cs.

Tuzsér: Szőr I. – Lakatos T., Dancs B., Zán, Setét, Hricskevics, Babjak, Tott R., Gergely I., Semegi, Dallos (Rusznák, 84.). Edző: Kovács János

Várda SE: Dobó – Lakatos I., Hegedűs T., Oláh D., Tóth Gy. – Brankovics, Kornutjak, Spekker (Farkas Márton, 52.), Fodor A. – Bagin, Soós T. (Iván A., a szünetben). Edző: Révész Attila

Gól: Setét (1–0) a 15., Hegedűs T. (1–1) az 51., Tóth Gy. (2–1) a 91. percben


A borítófotón: A 2012-2013-as évad a Szeged elleni osztályozók sikeres megvívásával ért véget Bagin Sándor (balra) és a csapat számára


Holnapi emlékünk: Háromból kettő idegenben


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló