A kapusok még a fedélzeten

2020-04-15 13:15:52
Kisvárda FC

Nyolc éve ezen a napon történt: A rivális győzelmére mi is 1–0-val válaszoltunk.

Sorozatunkban április 1-jén írtunk legutóbb a 2011-2012-es bajnokság tavaszi szezonjában történtekről. Azóta valóságban és virtuálisan is eltelt két hét, és mivel ezúttal a 2012. április 15-én játszott Várda SE–Nagyecsed találkozó kerül porondra, lássuk, mi történt a kettő között.

Ott hagytuk abba, hogy a félidei 0–2-es állásról 3–2-re megnyert Hajdúszoboszló elleni meccsel zsinórban kilenc győzelemnél tartott a VSE, és ezzel pontszámban tapadt a Nyírbátorra, jobb gólkülönbsége révén pedig meg is előzte. A bajnokság jellegzetessége volt, hogy a Nyírbátor szombaton, a Várda vasárnap játszotta hazai meccseit, és sokáig párhuzamosan, rendre ugyanabban a fordulóban voltak pályaválasztók. Április 7-én éppenséggel mindketten idegenben játszottak, és semmi nem változott: a Kisvárda 3–1-re nyert Baktalórántházán, a Nyírbátor 4–0-ra Tiszalökön.

A következő, 21. fordulóban azonban szombaton, vagyis április 14-én újfent a nyírbátoriak kerültek lépéselőnybe, miután 1–0-ra legyőzték a negyedik helyen álló Létavértest. A nyomás ismét a Várdára került, amely ráadásul az előző évi bajnokot, az NB II-es indulást végül nem vállaló Nagyecsedet fogadta. Az ecsedi kispadon éppúgy Feczkó Tamás ült, mint az előző, elsőséggel végződött bajnoki évben, de a mérkőzést a középmezőnyben, a kilencedik helyen váró szatmáriak ezúttal már szerényebb célokért küzdöttek.

A meccset Bagin Sándor góljával 1–0-ra nyerte a Várda SE, így pontszámban megint befogta, és meg is előzte a Nyírbátort. Sokan arra számítottak, hogy így megy ez majd egészen az utolsó fordulóig, amikor egymás ellen játszottak – aztán mégsem.

Nyolc év távlatából különös, de a nagyecsediek összeállításában szerepelt egy olyan játékos, aki a mai napig a Rákóczi kötelékében áll – Makó Róbert 42 évesen is a megyei I. osztályú csapat kapuját védi. 2012. április 15-én éppenséggel nem volt jó napja, mert a mérkőzést követő nyilatkozatában mindkét szakvezető, Révész Attila és Feczkó Tamás is kapushibából született gólra utalt. Ez azonban semmit nem von le egyrészt a gólszerző, a meccs harmadnapján 29. születésnapját ünneplő Bagin Sándor érdemeiből, másfelől pedig abból sem, hogy Makó Róbert a mai napig igazi sportembernek, példaképnek tekinthető. Makó idén március 1-jén is ellenfélként járt Kisvárdán, amikor a második számú csapatunk 4–0-ra győzte le az Ecsedet. Újra találkozhatott a nyolc éve vele szemben, a másik kapuban álló Petranics Szergejjel, aki nemcsak az akadémiánál, hanem a második számú csapatunknál is ellátja a kapusedzői teendőket, és ő szintén be volt nevezve a mostani bajnokságban tétmérkőzésen a várdai csapatba, hiszen a kozármislenyi és a pécsi kupameccsen is a kispadon ült cserekapusként.

A fotón: Petranics Szergej nyolc év után újra ismerősként üdvözölhette a nagyecsedi kapust

Fotók: Móricz Csaba


Ami pedig a két edző személyét illeti. Találkoztak ők még az NB III-ban, de a 2016-2017-es bajnokság zárásaként valamivel nagyobb, az NB I-be jutás volt a tét a közöttük. Akkor a már a Balmazújvárost irányító Feczkó Tamás örülhetett 1–0-s sikernek – és a feljutásnak.


2012. ÁPRILIS 15.

2011-2012-es IDÉNY, NB III TISZA-CSOPORT, 21. FORDULÓ

VÁRDA SE–NAGYECSED RSE 1–0 (1–0)

Várkert, 400 néző, v.: Tatár

Várda SE: Petranics – Lakatos I., Hegedűs T., Mező Á. (Deme B., 20.), Tóth Gy. (Krizán, 75.) – Oláh D., Iván A. – Brankovics (Soós T., 72.), Fodor A., Spekker – Bagin. Edző: Révész Attila

Nagyecsed: Makó – Patály J., Markos, Tóth Sz. (Ungi, a szünetben), Szakács I. (Nyíri Gy., 80.) – Kovács N., Gádzsa – Nyíregyházi (Bulyáki A., 65.), Balogh J., Bancsi – Kiss T. Edző: Feczkó Tamás

Gól: Bagin (1–0) a 25. percben


A borítófotón: Makó Róbert csaknem nyolc évvel a 2012-es vereség után újra ellenfélként tűnt fel Kisvárdán


Holnapi emlékünk: Fordulatos és változatos húsvéti meccs


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló