Ez a bomba nem okozott csapást

2020-04-13 12:56:53
Kisvárda FC

Egy éve ezen a napon történt: Harmadszor is 1–1-es döntetlen a fő rivális ellen.

Miután az előző fordulóban a Kisvárda Master Good nyert (4–0) a Puskás Akadémia otthonában, a Diósgyőr pedig otthon kapott ki (0–1) a sereghajtó Haladástól, az egy éve ilyenkor, 2019. április 13-án találkozó felek helyet cseréltek egymással a tabellán. A házigazda és bennmaradó helyre kerülő Kisvárda Master Good egy ponttal megelőzte a 11., tehát kieső pozícióba visszacsúszó Diósgyőrt, és az volt a terve, hogy előnyét tovább növeli vele szemben.

A fotón: A Diósgyőr ellen pályára lépett kezdőcsapatunkból kilenc játékos


Ekkor már a bajnokság harmadik körében jártunk – a megelőző kettőben rendre 1–1-es döntetlent játszottak a felek. Mindkétszer úgy, hogy a Kisvárdának kellett az eredmény után futnia. Hogy ismerős legyen a helyzet, a harmadik egymás elleni meccsükön is a DVTK került előnybe, ahogy a diósgyőri meccsen, ezúttal is öngóllal – Miskolcon Horváth Zoltán, az egy éve játszott meccsen Lucas balszerencsés megmozdulása után jutott előnyhöz a Diósgyőr.

A folytatásban nagy nyomás alá helyeztük a vendégek kapuját, de azon a mérkőzésen semmi nem akart sikerülni. Úgy tűnt, a Diósgyőr visszaveszi a helyezés- és pontelőnyt, amikor a 91. percben a csereként beállt Hugo Seco kisvárdai karrierje egyetlen találatával egyenlített, és bennmaradó helyen tartotta a Kisvárdát. Portugál szélsőnk ráadásul egy pattanás után 17 méterről ágyúzta szét a bal felső sarkot.

„Kétségtelenül az egyetlen kisvárdai színekben szerzett gólom emlékezetesre sikeredett, de számomra felemelőbb volt, amikor a Mezőkövesd elleni győzelemmel az előző bajnokság utolsó fordulójában kiharcoltuk a bennmaradást – nyilatkozta januári búcsúzása alkalmával Hugo Seco, aki a portugál másodosztályú SC Farenséhez igazolt. – Az egy nagyon nehéz szezon lezárását jelentő nagy siker volt, hiszen a csapat az első évében meghosszabbította tagságát az élvonalban. Szerintem minden, a Kisvárdához kötődő ember számára ez volt a legfontosabb győzelem – így vagyok ezzel én is.”

A fotón: Az egyenlító gól után nem kis feszültség szabadult fel a kisvárdai játékosokból

Fotók: Nyulak Nikoletta


Maradva az 1–1-re végződött meccsnél, akkor még nagyon úgy nézett ki, hogy e közül a két csapat közül kerül ki a második kieső. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón megkérdeztük a Diósgyőr akkori edzőjét, Fernando Fernándezt, hogy ha ennyire egyforma a két fél tudásszintje (a három 1–1-re végződött meccs erről árulkodott), akkor mi dönthet majd közöttük a kiesést illetően. A spanyol tréner jó szokásához híven ezúttal is mosolygott, és így felelt: „egyik csapat sem fog kiesni”.

És milyen igaza lett…

A fotón: A korábban Spanyolországban futballozott kisvárdai vezetőedző, Dajka László (jobbra) megegyezhetett abban a DVTK-irányító spanyol Fernando Fernándezzel, hogy egyik csapat sem fog kiesni...


2019. ÁPRILIS 13.

2018-2019-ES IDÉNY, OTP BANK LIGA, 28. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK 1–1 (0–1)

Várkerti Stadion, 2850 néző, v.: Vad (Albert I., Vígh-Tarsonyi – Bogár, Csonka B.)

Kisvárda: Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Protics – Karaszjuk (Hugo Seco, 74.), Lucas – Gosztonyi (Horváth Z., 76.), Cukalasz, Grozav (Negrut, 83.) – Ilics. Vezetőedző: Dajka László

Diósgyőr: Antal B. – Sesztakov, Polgár K., Brkovics, Tamás M., Juhar – Szabó B., Márkvárt D., Tajti (Mazalovic, 57., Vernes, 71.) – Prosser, Hasani (B. Mihajlovics, 91.). Vezetőedző: Fernando Fernández

Gólszerző: Lucas (öngól, 0–1) a 20., Hugo Seco (1–1) a 91. percben

A mérkőzés összefoglalóját itt tekintheti meg:


A borítófotón: Hugo Seco hatalmas gólt szerezve egyenlített


Holnapi emlékünk: Az eddigi legnagyobb kupamenetelés


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló