A tanulás fázisában

2020-04-01 07:53:18
VLA

Beszámoló az U15-ös csapatunkról is: „Első NBI-es szereplésünk már így is elismerésre méltó”

Minisorozatunk előző részében beszámoltunk a Várda LA U14-es csapatának tavaszi teljesítményéről és aktuális helyzetéről, most pedig az egyel nagyobb U15-ös együttest vesszük szemügyre.

A VLA 15 év alatti korosztályú gárdája jelenleg a tabella 8. helyén áll, és ahogyan az eggyel kisebbek, ők sem találtak tavasszal legyőzőre, annyi szépséghibával, hogy a Paks elleni mérkőzés döntetlennel zárult, így veretlenül, de nem hibátlan mérleggel tért pihenőre a csapat.

„Három mérkőzés alapján még nem lehet mérleget vonni, teljesítményt értékelni. A csapat, a játékosok még a tanulás fázisában vannak, alakulnak, fejlődnek, miközben szert tesznek azokra a tapasztalatokra, amelyek a felnőtt labdarúgó pályafutásukra hatással lehetnek” – kezdte beszámolóját Révész Csaba vezetőedző.

A tavasszal megszerzett hét pontjuk mellett hét rúgott gól és csupán kettő kapott (a Paks ellen mindkettő) gól szerepel a csapat neve mellett, így gondolhatnánk, hogy sikeres a tavaszi szereplés, de az utánpótlásban sokszor nem az eredmény, hanem a mutatott teljesítmény a fő szempont.

„Sikerességről semmiképpen nem beszélhetünk, ugyanis az első három fordulóban azokkal a csapatokkal találkoztunk, akikkel szemben az ősszel is eredményesek voltunk. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy azért nem volt hibátlan mérlegünk, mivel Pakson hagytunk két pontot. Az első fordulóban elmaradt Kecskemét elleni mérkőzés még teljesebbé tehette volna a tavaszi kezdésünket. Utánpótlás szinten soha nem az eredmény a legfontosabb szempont, hanem az elsajátított készségek, képességek szintje, egyszóval a játékkészség minősége, annak alkalmazása bajnoki mérkőzéseken” – hangoztatta az edző.

Amint a többi csapat, úgy U15-ös csapatunk is menet közben értesült a bajnokság felfüggesztéséről szóló határozatról, ami nekik sem jött jókor, ahogy egyik csapatnak, klubnak sem.

„Az első gondolatom az volt, hogy kihasználva a rendkívüli helyzetet őszintén elmondom a játékosoknak a Vidi elleni mérkőzés előtt, hogy ez lehet a bajnokság záró fordulója, és adjanak bele apait, anyai. Beleadtak, nyertünk egy nullra. A másik gondolatom már jóval túlmutatott azon, hogy mi lesz holnap, vagy holnap után, ami már inkább elszomorított” – nyilatkozta Révész Csaba.

A kapcsolattartás és a munka az U15-ös csapatnál sem állhat meg, így habár speciális módon, de igyekeznek összeköttetésben lenni egymással a játékosok és az edzők is.

„Létrehoztak a játékosok egy csevegőcsoportot, amelyen keresztül napra készen tudjuk tartani a kapcsolatot, tudnak egymással is folyamatosan kommunikálni. Otthoni edzéstervet kaptak, amit kötelező jelleggel el kell végezniük minden nap” – ismertette a kialakult helyzetet a vezetőedző.

A folytatás még képlékeny és bizonytalan, de a gárda folyamatosan dolgozik és várja a folytatást az élvonalban, és szeretnék, hogy a befektetett munka előbb-utóbb kifizetődjön.

„Kondíció, forma, játékkészség visszaszerzése, olyan szintre emelése, amelyben a bajnokság megszakítása előtt voltak a játékosok, a csapat. Első NB I-es szereplésünk már így is elismerésre méltó, és már teljesítettük azt az elvárást közösen az U14-es csapattal, hogy jövőre is legyenek utánpótlás csapataink a legfelsőbb osztályban. Reális célkitűzés helyezés tekintetében az ötödik-nyolcadik hely lehet, de szerintem a játékosok ezt másképp gondolják” – zárta a beszélgetést Révész Csaba.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló