A gól, ami meg sem születhetett volna

2020-03-30 11:10:51
Kisvárda FC

Egy éve ezen a napon történt: Belső védőnknek már akkor sem volt szerencséje a Fradi elleni meccsel.

Egy év nem olyan hosszú idő, hogy ne emlékezzünk arra, miként kaptunk ki tavaly március 30-án a Ferencvárostól. De arra legalábbis biztosan, hogy mennyire: 1–0-ra.

A mérkőzés egyetlen gólja a 47. percben született, a fehérorosz Mikalaj Szihnyevics vette be Felipe kapuját. Az akció még úgy sem mondható csúnyának, hogy mi kaptunk a gólt: Sigér Dávid „dobta ki” jobbra a labdát Lovrencsics Gergőhöz, aki az alapvonaltól középre adott, ott Ivan Petrjak átlépte a labdát (vagy inkább sarkazni akart, de nem találta el), Szihnyevics pedig közelről a léc alá lőtte.

A fotókon: A borítófotón (Fotó: Szabó Sándor) látható brutális szabálytalanság utáni akcióból szerzett vezetést a Fradinak Mikalaj Szihnyevics

Fotó: nso.hu

No, de mi történt Sigér keresztlabdája előtt? Ez akkor, a meccs hevében senkinek vagy legalábbis keveseknek tűnt fel, visszhangot pedig egyáltalán nem váltott ki. Szóval Isaelhez (aki az idei Kisvárda–Fradi meccsen győztes gólt szerzett, büntetőből) többször is visszapattant a labda a tizenhatos előterében, a harmadik esetben úgy, hogy közben beletalpalt a felszabadítással próbálkozó kisvárdai védő Teodorosz Beriosz sípcsontjába. Visszanézve a felvételt, a szabálytalanságért járt volna a piros lap (továbbmegyünk, kész csoda, hogy nem tört el görög védőnk lába), de a felvételek alapján a közelben tartózkodó Iványi Zoltán játékvezető tovább engedte a játékot. Beriosz fájdalmai közepette a földön maradt, a gól után talpra állt, és csak csapatkapitányunk, Lucas kezdett némi reklamálásba.

A fotón: Iványi Zoltán játékvezető ilyen közelségből nem vette észre a nyilvánvaló szabálytalanságot

Teodorosz Beriosznak sajnos nincsenek jó emlékei a Fradi elleni meccseinkről, a zöld-fehérek elleni öt bajnokinknak négy esetben ő (is) volt a tragikus hőse. Az elsőn tizenegyest hozott össze (igaz, a szabálytalanság a büntetőterületen kívül történt), majd kiállították; a harmadik volt ez az ominózus, most felemlegetett mérkőzés; a negyediken, az Üllői úton gólnélküli állásnál hatalmas ziccert hibázott, és végül kikaptunk 1–0-ra; az ötödiken pedig 1–1-es állásnál ő hozta össze a három pont sorsát eldöntő büntetőt.

„Tényleg nincs szerencsém a Ferencvárossal, de a másfél évvel ezelőtti tizenegyes-szituáció esetében sem kellett volna büntetőt adni, hiszen az a szabálytalanság akkor a tizenhatoson kívül történt, a legutóbbinál pedig érzésem szerint nem történt szabálytalanság. Azt is elismerem, nem volt könnyű helyzetben a játékvezető az ítélet meghozatalakor, ha nem adja meg a büntetőt, akkor az ellenfél kérhette volna rajta számon a döntést” – nyilatkozta a két Fradi elleni tizenegyes-szituációról Beriosz, akinek máig fáj az egy évvel ezelőtti vereség. És még talán Isael talpalásának következtében a sípcsontja is…


2019. MÁRCIUS 30.

OTP BANK LIGA, 26. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROS 0–1 (0–0)

Várkerti Stadion, 3331 néző, v.: Iványi Z. (Medovarszki J., Szalai D. – Lovas, Ducsai).

KISVÁRDA: Felipe – Lukjancsuk, Beriosz, Kravcsenko, Protics – Karaszjuk (Horváth Z., 84.), Lucas – Ilics, Cukalasz, Hugo Seco (Sassá, 73.) – Gosztonyi (Melnik, 66.). Vezetőedző: Dajka László.

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic (Frimpong, 33.), Dvali, Heister – Haratin – Isael, Sigér D. (Tokmac, 75.), Gorriarán, Petrjak – Szihnyevics (Lanzafame, 64.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Gólszerző: Szihnyevics (0–1) a 47. percben. Kiállítva: Lukjancsuk a 60. percben

Az ominózus gól felvétele:

A mérkőzés összefoglalója:

Holnapi emlékünk: Riválisokból kollégák lettek


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló