Felíciával száguldanak

2020-03-20 10:43:00
VLA

Az ellenfelek is tudják U14-es lánycsapatunk játékosáról, hogy nagyon jó bal lába van.

A Várda LA lány szakága, pontosabban annak U14-es csapata egyetlen mérkőzést játszott a tavasszal – de az nagyot szólt. Az Északkeleti csoport 14. fordulójában megrendezett találkozón ugyanis a kisvárdaiak 6–1-re verték a Diósgyőrt, de ennél is nagyobb szenzáció, hogy csapatunk mind a hat gólját egyazon játékos szerezte.

Ő pedig nem más, mint Farkas Felícia, akitől nem áll távol, hogy megszórja az ellenfeleket, de olyanra még nem volt példa, hogy csapata féltucat góljából valamennyit ő szerezze. Mondjuk a Mezőkövesdnek hétszer is betalált, de akkor volt más gólszerzője is a csapatnak.

„Az őszi szezon első meccsén 15–2-re nyertünk a Diósgyőr ellen, akkor ötször voltam eredményes – mondta megkeresésünkre Farkas Felícia. – Hallottuk, hogy az ellenfelünk azóta új kapussal rendelkezik, de ő sem tudta megakadályozni a győzelmünket, igaz, olyan sok gólt már nem sikerült szereznünk. Sokat edzettünk a télen, vártuk a bajnoki rajtot, ám ez a mi szerencsénk, az ismert okok miatt máris pihenőre kényszerültünk. Hogy melyik gólom tetszett a legjobban a hat közül? Az, amikor az ellenfél legerősebbnek tartott játékosával kellett megküzdenem a labdáért, majd szinte nullszögből lőttem a kapuba.”

Az U14-es lányok mérkőzése kétszer harminc percig tart a nagypálya két tizenhatos közötti területén. Egy csapatból nyolc mezőnyjátékos és egy kapus tartózkodhat egyszerre a játéktéren, cserélni folyamatosan lehet. Farkas Felícia ilyen körülmények között a csapata által játszott 11 bajnoki mérkőzésen eddig 42 gólt szerzett. És már a nagyobbak között is kipróbálhatta magát.

„Az U16-osok között is játszottam már három meccset, azokon négy gólt szereztem – folytatta Felícia. – Edzőmeccsen pedig már az U19-es csapatban is pályára léptem, ott nem lőttem gólt, de voltak bíztató kapura lövéseim.”

Felícia a kisvárdai Szent György Görögkatolikus Általános Iskola nyolcadikos diákja, és a vágyai között szerepel, hogy futballista legyen.

„Záhonyban, a rendészeti iskolában szeretnék tovább tanulni, így meglesz a lehetőségem arra, hogy kisvárdai színekben folytassam a pályafutásomat – beszélt a jövőről Farkas Felícia. – Ballábas vagyok, hallani is szoktam a mérkőzéseken, hogy az ellenfelek mondják, a bal lábamra kell figyelni, de szerencsére így is túl tudok járni az eszükön, hiszen vezetem a góllövőlistát. A korosztályomban bekerültem a harmincas válogatott keretbe, éppen ezen a héten kellett volna menni újabb kiválasztóra, de hát a futballban is megállt most az élet.”

Marad az otthon tanulás és az egyéni edzések.

„A leckémet igyekszem mielőbb elkészíteni, aztán megyek ki az udvarra, természetesen focizni. A kisöcsémmel is szoktam passzolgatni, ő még csak két és fél éves, de nagyon ügyes, ráadásul ballábas” – ajánlott idejekorán egy tehetséget akadémiai fiúszakágunk figyelmébe a 14. születésnapját néhány nappal a Diósgyőr ellen meccs előtt betöltött Farkas Felícia.

Farkas Felícia góljai az U14-es lánybajnokság Északkeleti csoportjában a 2019-2020-as idényben

Diósgyőr (otthon) 15–2: 5

DLA-Debreceni AC (idegenben) 6–6: 3

Mezőkövesd (o) 8–1: 7

Eger (o) 3–3: 3

Nyíregyháza Spartacus (o) 1–1: 0

Diósgyőr (i) 9–0: 6

DLA-Debreceni EAC (o) 13–0: 5

Mezőkövesd (i) 6–0: 5

Eger (i) 2–5: 2

Nyíregyháza Spartacus (i) 1–3: 0

Diósgyőr (o) 6–1: 6


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló