Bódog Tamás válogatott kispadot kapott

2020-03-17 11:08:55
Kisvárda FC

A forduló legjobbjai között játékosfronton is többen helyet kaptak.

A nagyszerű eredmény (5–1-es győzelem a Budapest Honvéd otthonában) és a jó játék megnyitották az utat játékosaink előtt a forduló válogatottjaiba is.

A Nemzeti Sport csapatába az öt gólszerzőnk közül két futballistánkat válogatták be: Rubus Tamás a védelemben, Lucas a középpályán kapott helyet.

A csakfoci.hu álomcsapatában két másik játékosunk került be: a gólja mellett két gólpasszt is jegyző Sztavrosz Cukalasz valamint Claudiu Bumba. A szakportál a forduló válogatottjának az irányítását vezetőedzőnkre, Bódog Tamásra bízta, míg a játéknap legjobb 12. embere, azaz cseréje Gosztonyi András lett. A csakfoci.hu így értékelte „válogatottjaink” teljesítményét.

Sztavrosz Cukalasz: „Rengeteg veszélyt jelentett támadásban, a 43. percben sarokkal gólpasszt adott Sassának, majd a második gólnál a lövését követő blokk után lőtt nagy gólt Lucas. A görög játékos ugyan kihagyott egy nagy ziccert, de a hajrában végül neki is összejött a gól.”

Claudiu Bumba: „Nagyon sokat dolgozott a középpályán, a támadások nagy részéből kivette a részét, de ha kellett, védekezésben is megállta a helyét. A 62. percben gólpasszt adott Rubusnak, de a gólhoz is közel járt, a 23. percben a fejesét Tujvel bravúrral hárított, a 74.-ben pedig kevés hiányzott az emelésénél egy remek helyzetfelismerés után.”

Gosztonyi András: „A 74. percben állt be, majd kiosztott egy gólpasszt és lőtt egy gólt 15 méterről.”

Bódog Tamás: „Idegenben is felvállalta a nyílt támadójátékot, ami sok kidolgozott helyzetet és helyenként látványos focit eredményezett, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek. Kisvárda történelmének legnagyobb különbségű győzelmét aratták az élvonalban.”

Az InStat elemző rendszer egyelőre nem állította össze a 25. forduló csapatát, de az egyéni legjobbakat már feltüntette. Sztavrosz Cukalasz értékindexe (338) a forduló második legjobb mutatója, tőle csak a ferencvárosi Marcel Heister (341) produkált jobbat. Megszokhattuk már, hogy az utóbbi időben rendre van játékosunk a győztes párharcok kategória élcsoportjában, ezúttal Claudiu Bumba ért el harmadik helyezést 12-es értékkel. Ugyanő kitűnt a sikeres cselek kategóriájában is, nyolcból hat sikeres kísérlettel a negyedik lett.

A mérkőzés meglehetően sok szabálytalanságot hozott, Lucas négy kiharcolt faulttal az ötödik lett a fordulóban, Rados Protics pedig négy elkövetett szabálytalansággal négyes holtversenyben a második.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló