Büszkén viseli a karszalagot

2020-03-04 09:33:43
Kisvárda FC

Szőr Levente a tavaszi első két meccsen két gólt is szerzett.

A Tiszántúli Takarék megyei I. osztályban az 5. helyen álló tartalékcsapatunk a Kisvárda Master Good II fiatal, mindössze tizenkilenc esztendős csapatkapitánya Szőr Levente pályafutása kezdetétől klubunk korosztályos csapatainak kiemelkedő és oszlopos tagja volt, és évek óta együtt edz a „nagyokkal” is. Így volt ez a téli felkészülés során is.

„A rövid téli pihenő leginkább a kikapcsolódással és a tanulással telt. Ki kellett pihennem az őszi szezon mérkőzéseit – kezdte mondanivalóját Szőr Levente. – Igen, kaptam én is ilyen házi feladatot, ahogy a többi játékos is. Ez segített abban, hogy a felkészülési időszak első edzései ne legyenek nagyon megterhelőek, és ne kényelmesedjünk el a szünet alatt. Ez az edzésterv konditermi és otthon elvégezhető erősítő gyakorlatokból állt.”

A tinédzser éveiben járó, főként a védelemben és a középpályán bevethető labdarúgó tagja volt az első számú csapat téli edzőtáborba utazó keretének.

„ Nagyon örültem neki, hogy idén is elutazhattam a felnőtt csapattal, de nem volt számomra ismeretlen dolog, mert ez már az ideivel együtt a negyedik edzőtáborom volt. Ahogy az ezelőttiek, az idei is kicsit fárasztó volt, a majdnem mindennapi kettő edzéssel. Két edzőmeccs is szerepelt a programban, ahol lehetőséghez is jutottam. Ilyenkor nagyon jó élményekkel térek haza, és úgy érzem, sokat fejlődök ezalatt az egy hét alatt.” – így gondolt vissza az év eleji emlékeire játékosunk.

Az eddigi két lejátszott megyei mérkőzésén is egyaránt betalált a csapatkapitány, ráadásul Ibrányban lőtt gólja három pontot eredményezett tartalékcsapatunk számára.

„Valóban két meccsen két szerzett gólnál járok, de ez nemcsak az én érdemem, hanem a csapattársaimé és az edzőimé is. Minden edzésen próbálom a maximumot nyújtani, és ezt a hozzáállást a meccsekre is igyekszem átmenteni, talán ez lehet a mostani jó teljesítményem kulcsa.” – így Levente.

A szezon végén elérhető eredményről és a csapatkapitányi karszalag viselésének esetleges terhéről így beszélt az ifjú tehetség.

„A bajnoki címnek örülnék a legjobban, de akkor sem lennék szomorú, ha a dobogó bármelyik fokára felállhatnánk, mert a keret erősségét nézve ez nem lehetetlen dolog, viszont elég nagy a hátrányunk az első helyezetthez képest – így beszélt a jövőről. – Az pedig, hogy én viselhetem a kapitányi szalagot, nagyon megtisztelő és nagy felelősséggel járó feladat, mert nálam sokkal rutinosabb és nagyobb múlttal rendelkező játékosok is vannak a keretben.”


A borítófotón: Szőr Levente (balra) csapatkapitánya a megye egyes csapatunknak


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló