Négy ponttal gazdagodtunk

2020-03-01 08:32:33
VLA

Az I. osztályban szereplő U14-es és U15-ös csapataink Pakson léptek pályára a tavasz számukra első mérkőzésén – EDZŐI NYILATKOZATOKKAL

A nagycsapatok szombati meccse után vasárnap 10 órától az U14-es és az U15-ös I. osztályú bajnokságban mérkőzik meg egymással a paksi és a kisvárdai csapat. A tolnai városban egyidőben kezdődő két mérkőzésről élő eredménykövetéssel számoltunk be.

Az U15-ösök már az első negyedórában hátrányba kerültek, de Puporka Dávid két gyors góljával fordítani tudtak, az előny azonban nem tartott ki, és a hajrában nem sikerült újítani.

Az U14-es csapat szinte ugyanabban a pillanatban szerzett vezetést, amikor a nagyoknál a Paks kiegyenlített. A megszerzett előnyt sikerült növelni, a csereként beállt Gégény Zénó pedig bebiztosította a győzelmet.


MLSZ U15 I. OSZTÁLY, 17. FORDULÓ

Paksi FC–Várda LA 2–2 (1–2)

VLA: Jóbi – Adu, Juhász Dávid, Vojtkó, Lukecsa, Koszovscsuk (Kovalcsin), Puporka, Ivanicja, Prepuk (Jávor A.), Romancsuk, Babics. Edző: Révész Csaba

Gól: Puporka 2

15. perc: A hazaiak cimbalomszögből leadott lövésből szereztek vezetést, 1–0.

30. perc: Házi gólkirályunk, Puporka egyenlített, 1–1.

34. perc: Puporka védőn megpattanó lövésével már vezetnek fiaink, 1–2.

50. perc: Egyenlíttek a paksiak, újabb elkerülhető gólt kaptunk, a hazaiak tizenegyesből találtak be, 2–2.

Révész Csaba: – Sajnos, kétszer is át kellett szervezni a csapatot, előbb betegség miatt, közvetlenül a kezdés előtt, majd az ellenfél egy nullás vezetését követően. A változtatásnak is köszönhetően még szünet előtt sikerült fordítanunk, és úgy tűnt, minden sínen van. A második félidő elején egy buta hibát követően büntetőből egyenlített a Paks. Ez a gól felhozta az ellenfelet, és onnantól kezdve a védőink és a csapat önbizalma is megcsappant. Nagyon rossz talajú, keskeny pályán nem tudtunk építkezni hátulról, futottunk a győzelem után, amit végül nem sikerült elérnünk. Az igazsághoz tartozik, hogy vezetésünknél kétszer is olyan helyzetbe kerültünk, amivel le tudtuk volna zárni a mérkőzést.


MLSZ U14 I. OSZTÁLY, 17. FORDULÓ

Paksi FC–Várda LA 0–3 (0–0)

VLA: Révész Barnabás – Tercza, Juhász Dominik (Rózsa S.), Kereszti (Kiricsenko), Babjak, Ésik Á., Krisztián A. (Osztrovka), Kozyk, Racskó, Lahuncov (Gégény Z.), Scsadej. Edző: Deák Béla

Gól: Ésik Á., Babjak, Gégény Z.

50. perc: Lahuncov baloldali beadásából Ésik Ákos ballal a kapufa segítségével a kapu bal oldalába lőtt, 0–1.

58. perc: Kozyk baloldali beadása után Babjak közelről passzolt a kapuba, 0–2.

67. perc: Babjak önzetlenül passzolt Gégény elé, aki egy perccel a pályára lépése után a kapuba lőtt, 0–3.

Deák Béla: – Kicsit megijedtünk, amikor csütörtökön öt kezdő játékosunkat is ledöntötte a vírus a lábáról, emiatt az U13-ból kellett kiegészíteni a keretet. Ezzel együtt nagyszerűen helytálltak a srácok, aki lehetőséget kapott, az maximálisan teljesített. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, az ellenfél csak rögzített helyzetekből tudott veszélyeztetni. Az ekkor kidolgozott helyzeteink még kimaradtak, szünet után azonban már koncentráltabbak voltunk a befejezéseknél, és teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Külön gratulálok a két U13-as srácnak, Tercza Gergőnek és Makszim Osztrovkának, nagyszerűen helytálltak. Remélem, ettől a győzelemtől lendületbe jövünk, és meg tudjuk ismételni az őszi remek kezdésünket. Dolgozunk keményen, a kitűzött céljainkat el szeretnénk érni.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló