Türelmesen, mégis rámenősen

2020-02-29 22:26:18
Kisvárda FC

Taktikailag is szépen felépített mérkőzésen győztük le a Paksot – BESZÁMOLÓ

Az utóbbi öt meccséből hármat megnyerő, így a tabellán az egy héttel korábbi elszalasztott lehetőségét feledtetni óhajtó Kisvárda Master Good elé kerülő Paksot fogadtuk szombat este, amolyan alsóházi rangadón. Míg a vendégeknél nem változott a legutóbbi győztes csapat, addig kisvárdai oldalon kimaradt a hasfalát újra fájlaló Anton Kravcsenko valamint Gheorghe Grozav is.

Ha két olyan csapat találkozik, amely az utóbbi időben gólgazdag meccseket vívott, akkor törvényszerű, hogy az egymás elleni partijuk inkább tapogatózó jelleget ölt. Pontosabban inkább taktikai volt a csata, a Kisvárda labdajáratással kereste a rést, a Paks pedig inkább a megugrásokra várt. A hazai mezőnyfölény helyzeteket eredményezett, de Fernando Viana elöl Holczer Ádám kapus merész kivetődéssel tisztázott, Claudiu Buma lövését Szélpál Norbert blokkolta, Gosztonyi András ígéretes helyzetből leadott szabadrúgása után pedig Holczer öklözött. A másik oldalon csak egyszer emelkedhetett meg a pulzusunk, de Kulcsár Dávid kétségtelenül szép ívben szálló fejese után Dombó Dávid védett.

Ahogy a második félidő felütéseként Bertus Lajos távoli szabadrúgása után is. Fokozta a nyomást a Várda, a hazai játékosok labdabiztosan passzolgattak egymáshoz, majd jöttek a cserék, amely után kétcsatáros játékra váltottunk. Arra a kapura támadtuk, amit Tischler Patrik előszeretettel vesz be fejjel, csereként beállva, de most nem ő lépett elő főszereplővé, hanem Sassá. Brazil csatárunk ballal bombázott a léc alá, ami után a jelenlévő családtagjai elé futott, babaringatós ünnepléssel.

Claudiu Bumba pedig a meze alá rejtette a labdát, amit közelharc árán megszerzett, miután akkora gólt küldött a kapuba, hogy az majd’ felborult. Mindkét gólunk benevezett a forduló szépségdíjas találatai közé, de elnézve az összefoglalót, lesz konkurencia bőven.

A lényeg, hogy a türelmes, de azért kellően rámenős játékunk meghozta az eredményét, hajrágólokkal sikerült felülkerekedni, és ezúttal nem volt veszélyben a kétgólos előny. Előre is rakétáztunk a tabellán három helyet, de a Zalaegerszeg mezőkövesdi bravúrja után a pontelőnyünk nem nőtt a kieső helyekhez képest. Sebaj, ha így játszunk, akkor nagy baj nem lehet.


OTP BANK LIGA: 23. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC 2–0 (0–0)

Várkerti Stadion, 2002 néző, v.: Andó-Szabó (Márkus T., Horváth R. – Iványi Z., Radványi)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Beriosz, Rubus, Protics – Lucas, Karaszjuk – Gosztonyi (Sassá, 67.), Cukalasz (Tischler, 72.), Bumba – Viana (Szimovics, 82.). Vezetőedző: Bódog Tamás

PAKS: Holczer – Kulcsár D. (Haraszti, 78.), Poór, Lenzsér, Szélpál N., Szabó J. – Szakály D., Balogh B., Bertus (Windecker, 59.) – Böde, Hahn (Sajbán Máté, 62.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor

Gólszerző: Sassá (1–0) a 74., Bumba (2–0) a 82. percben

A gólok története

74. perc: Melnik passzolt Sassához, ő befelé fordult le Szabó Jánosról, aki azt várta, hogy a cserejátékos Lucast hozza játékba. Sassá így lövőhelyzetbe került, és 19 méterről ballal a kapu közepénél a léc alá lőtte a labdát, 1–0.

82. perc: Melnik adott jobbról középre, ahol Lenzsér kifejelte a labdát a berepülő Tischler elöl. Éppen középre, az érkező Bumba elé, és ő kapásból, 16 méterről jobbal a kapu bal oldalánál a léc alá lőtt, 2–0.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló