Széllel szemben igenis lehet

2020-02-06 00:31:49
Kisvárda FC

Hiába voltunk túl a nehezén, a hajrában kapott góllal elúszott két pont Zalaegerszegen – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A ZTE két idei veresége megtette hatását, és olyan felforgatott összeállításban lépett pályára a zalai újonc a Kisvárda Master Good ellen, hogy a vendégek stábja kikerekedett szemekkel figyelte a közzétett összeállítást, és közösen próbálták összelegózni, hogy melyik játékos melyik poszton szerepelhet majd. Ezzel szemben a vendégeknél a kényszer, pontosabban az eltiltás szülte a változtatást, hiszen Bohdan Melnik öt sárga lapja miatt nem játszhatott, így Hej Viktor „eredeti” foglalkozásának megfelelően újra a védelem jobb szélén kapott helyet, a balra meg visszakerült az eltiltását letöltő Rados Protics. Fernando Viana először lehetett tagja a kezdő tizenegynek, amelyből nem hiányozhatott 2020 első kisvárdai gólszerzője, Nemanja Obradovics sem.

De hogy lesz ebből futball? – ötlött fel bennünk, amint szembesültünk a szélviszonyokkal. Az orkán erejű fuvallat nagyjából keresztbe fújt a pályán, de úgy, hogy az a vendégszektor felé támadó csapatot segítette. Az a csapat pedig az első félidőben a Zete volt. Ennek megfelelően a zalaiak támadtak többet, de volt időszak, amikor széllel szemben is próbált dominálni a Várda. Sztavrosz Cukalasz társát eltaláló felszabadítása kellett ahhoz, hogy először helyzetbe kerüljön a ZTE. Mondjuk az nem volt kicsi, hiszen Eric McWoods már a kapujából kifutó Dombó Dávid mellett is eltolta a labdát, amit aztán az üres kapu fölé lőtt.

A túloldalon Fernando Vianának volt lehetősége gólt fejelni, de az a helyzet még kimaradt. Fél óra játék után aztán az egész csapat a brazil csatár nyakában lógott, hiszen, ha kissé suta mozdulattal is, de gólt ollózott a szöglet után kialakult kavarodásban. Széllel szemben előnnyel jöttünk le a pályáról – a nehezén tehát túljutottunk, gondolhattuk naivan.

Uralta is a második félidőt a Várda, amely sorra harcolta ki a szögletet. Claudiu Bumba az egyik jobboldali sarokrúgást egy percig nem tudta elvégezni, mert a kapu mellé kihelyezett reklámot a kerítéshez vágó szél arrafelé volt a legerősebb, és folyton odébb tette a kis körívre gondosan lekészített labdát is. Gheorghe Grozavnak kecsegtető helyzetből járó szabadrúgásból azért sikerült célba vennie a jobb felső sarkot, de Demjén Patrik kapus nem lépett be annyira a sorfal mögé, hogy ne tudja kipiszkálni a jobb felső sarokba tartó a labdát. A szögletből Sassá akrobatikus mozdulattal vette célba a kaput – Demjén védett, Rubus Tamás ismétlése után már túljutott a labda a hazai kapuson, de Eduvie Ikoba az ötvenes méretű lábával a gólvonalról tisztázott. Ha csak 48-as a lábmérete, kettővel vezettünk volna…

Egy zalai szöglet után Grozav már a saját térfeléről úgy indulhatott meg, hogy nem volt előtte hazai mezőnyjátékos, a jobbján pedig Sassá futott. A kapujából a térfél közepéig kifutott Demjén mellett sikerült elvinne a labdát, de a kapura lövési kísérlet gyengére sikeredett, Szépe János a tizenhatosról kivágta a labdát. Amit még ugyanebben a percben Nikola Mitrovics a kapu elé ívelt, Ikoba pedig a kapuba gyötörte. Az amerikai játékos két gólt „szerzett” azzal, hogy előbb megmentette csapatát, majd az ellenfél kapujába lőtt. Különös, hogy mindkét csapat akkor érte el gólját, amikor széllel szemben játszott. Vagyis igenis lehet széllel szemben – gólt szerezni…

Abban az időszakban, amikor a gólt kaptuk, sokkal inkább a második kisvárdai találat érett, ezért is fájó a döntetlen, amely a forduló öt remijének egyike volt. Győzni csak a Paks tudott, amivel megelőzte csapatunkat, nekünk pedig csak a távolságot sikerült tartani a Zetével szemben, nem pedig ellépni tőle hat ponttal.


OTP BANK LIGA: 19. FORDULÓ

ZALAEGERSZEGI TE FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–1)

Zalaegerszeg, 602 néző, v.: Andó-Szabó (Szalai B., Szécsényi – Vad, Kulcsár K.)

ZTE FC: Demjén – Szépe, Lesjak, Bobál D., Gergényi – Katelarisz, Bedi – Stieber Z. (Barczi, 72.), Mitrovics, Radó (Ikoba, a szünetben) – McWoods. Vezetőedző: Dobos Barna

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Beriosz, Rubus, Protics – Lucas, Cukalasz (Szimovics, 63.) – Obradovics (Sassá, 60.), Bumba, Grozav (Tischler, 87.) – Viana. Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Viana (0–1) a 31., Ikoba (1–1) a 77. percben

A gólok története

31. perc: Grozav baloldali szöglete után a labda előbb lepattant az ötös vonalán, majd Beriosz továbbfejelte, Viana pedig 3 méterre a kaputól jobbal, ollózó mozdulattal „húzta” a kapu közepénél a léc alá, 0–1.

77. perc: Mitrovics jobboldali beadása után középen a Hejjel birkózó Barczi visszafejelte a labdát, amit Ikoba 7 méterről jobbal úgy lőtt a jobb alsó sarokba, hogy Dombó is beleért a labdába, 1–1.


A fotón: Eduive Ikoba és Rubus Tamás mindkét kapunál párbajozott egymással

Fotó: nso.hu


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló