Párharcban erős volt

2020-01-27 20:27:07
Kisvárda FC

Mezőkövesden is született olyan egyéni teljesítmény, ami a kategóriájában a forduló legjobbja címet eredményezte.

A Mezőkövesden elszenvedett vereség (0–1) annak is köszönhető, hogy kevés volt a jó egyéni teljesítmény a csapatunkban. Azonban még így is akadt egy játékosunk, aki az InStat elemző rendszer egyik statisztikai mutatójában a legjobbnak bizonyult: Rubus Tamás 13 megnyert párharccal jelentkezett, ami szám szerint és hatékonyságban (81%) is a legjobb adat volt a 17. játéknap során.

„A meccs közben nem éreztem, hogy ennyire párharcerős volt a mérkőzés, tettem a dolgom, mint máskor is – mondta Rubus Tamás, amikor szembesítettük a statisztikával. – Az egyéni elismeréstől jobban örültem volna annak, ha győzelemmel vagy legalábbis egy ponttal térhettünk volna haza, de az első félidőben képességeink alatt teljesítettünk, ráadásul nagyon mélyen védekeztünk. A szünetet követően hiába kettőzte meg az erőnket az ember- és gólhátrány, nem tudtunk annyi és olyan minőségű helyzetet kialakítani, ami elég lett volna az egyenlítéshez.”

Belső védőnk a számok alapján három párharcot veszített el, egyet akkor, amikor a mezőkövesdiek csatárával, Budu Zivzivadzéval szemben a földre került, és a grúz csatár ziccerbe került. Szabályos megmozdulás volt?

„Szerintem nem – adott határozott választ 30 éves védőnk. – Megpróbáltam fedezni a labdát a csatár elől, de ő a karomnál fogva lerántott. Nem vagyok az a típusú játékos, aki csak úgy dobálja magát, akkor sem minden ok nélkül kerültem a földre. Szerencsére a szituációból nem lett újabb gól, mert Dombó Dávid védeni tudott.”

Közben Rubus Tamás a csapaton belül a második helyre kapaszkodott fel a zsinórban pályán töltött percszámok kategóriájában. Ez még azzal együtt is megsüvegelendő, hogy nyilvánvalóan kellett hozzá Lucas eltiltása, Felipe sérülése és távozása valamint Anton Kravcsenko sérülése is.

„Tény, a nyári érkezésem után egy ideig nem alakultak jól a dolgaim, sérült is voltam, a tempót is fel kellett vennem – így Rubus Tamás. – Amióta viszont megkaptam a bizalmat, igyekszem élni vele, talán ennek is köszönhető, hogy a paksi meccs óta minden percet a pályán tölthettem.”

Következik a Ferencváros elleni mérkőzés – a zöld-fehérek elleni első kisvárdai bajnoki gól és pont(ok) reményében. Korábbi csapataiban vajon milyen Rubus Tamás mérlege a fővárosiak ellen?

„Nem túl jó, újpesti és nyíregyházi játékosként sem ért túl sok sikerélmény a Fradi ellen. Talán majd most, ebben a reményben dolgozunk majd egész héten” – ígéri játékosunk.


A fotón: Rubus Tamás (elöl) korábbi csapattársával, Takács Tamással szemben is nyert párharcot

Fotó: nso.hu


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló