Távolodásban mérhető a siker értéke

2019-11-30 22:19:54
Kisvárda FC

Elvettük a Honvéd hét forduló óta őrzött veretlenségét, megvan az első hazai siker a fővárosiak ellen – BESZÁMOLÓ

A győztes csapaton mindenképpen változtatni kellett, hiszen a DVSC ellen megsérült Claudiu Bumba nem tudta vállalni a játékot az újabb hazai mérkőzésen a legutóbbi öt meccsét egyaránt megnyerő, hét forduló óta veretlen, ennélfogva az élvonal legjobb formában lévő csapata, a Budapest Honvéd ellen.

Az már merészebb húzásnak tűnt, hogy a Loki ellen jól teljesítő két szélső, Hugo Seco és Sassá is kimaradt a csapatból. Az első negyedóra végén viszont új értelmezést kapott ez a húzás (vö.: aki mer, az nyer), hiszen a csapatba került két játékos, Kovácsréti Márk és a névnapját ünneplő Gosztonyi András hozta össze a vezető gólt, úgy, hogy előbbi szabadrúgása és utóbbi találata között Anton Kravcsenko épp csak annyit csúsztatott bele a labdába, hogy az megtalálja a csapattársat.

Egy perccel később jött a gól, mint egy hete a Loki ellen, de pont időben ahhoz, hogy nyugalmat kölcsönözzön a csapatnak. Óhatatlan, hogy a hátrányban játszó csapat (Honvéd) lett a kezdeményezőbb, miként az is, hogy a kedvére kontrázó (Kisvárda a veszélyesebb). Az első félidő hajrájában Gheorghe Grozav kétszer is nagy helyzetbe került, majd a nagyon aktív Hej Viktor is lövőhelyzetbe hozta magát, de elvétette a célt.

Szünet után fokozta a nyomást a Honvéd, de csak azután, hogy fél perccel a játékrész megkezdése után Kovácsréti Márk ki nem hagyta a meccs addigi legnagyobb helyzetét. Az ifjú szélső kihámozta magának a labdát, amit Grozav elé tolt, Kovácsréti szemben találta magát Tujvellel, de mellé lőtt. A kihagyott lehetőségek csaknem megbosszulták magukat: Kravcsenko úgy mentett Davide Lanzafame elöl, hogy a labda a lécre hullott, a lecsorgót Gazdag Dániel kétszer is kapura lőtte, de Felipe mindkétszer hatalmasat védett.

Megúszta a veszélyes perceket a Várda, ez nyugalmat adott a számára: Sztavrosz Cukalasz gólja még lesről született, de a játékba remekül beszálló Hugo Seco indította azt a támadást, amelynek végén Lucas átadásából Grozav végre betalált. A házi góllövőlistát vezető játékosunk legutóbb október 5-én, a Zalaegerszeg ellen volt eredményes. Közben feszültségektől sem volt mentes a meccs, Hugo Seco és a petneházi származásának köszönhetően a meccset a bő családja előtt játszó Gazdag Dániel tartott furcsa küzdősportbemutatót az oldalvonal mellett, aminek végén mindketten sárgát kaptak, Gazdagot pedig le kellett cserélni.

A második gól után megvolt a meccs, már csak azért is, mert a hosszabbítás öt percéből négyet a támadó sarokban töltött a csapatunk, miután az ellenfelet demoralizáló módon sorra harcolta ki a szögeteket és a bedobásokat, miközben a mezőny egyik legjobbja, Kravcsenko már a hazai kispaddal vívott mosolyogva egyfajta szópárbajt. Két hazai meccsen két extra győzelem – amelynek értéke abban mérhető, hogy a Várda alaposan ellépett a kieső helyektől. A Debrecen és a Honvéd ellen gólt sem kaptunk, védőink teljesítményét magas polcra helyezi, hogy Lanzafaménak a hajrában bemutatott ollózását leszámítva nem volt, nem lehetett veszélyes megmozdulása. Ezek után tényleg felmerül: tényleg hátrafelé kell még pillantgatni? Erre az idényből hátralévő két bajnoki ad majd választ.


OTP BANK LIGA: 14. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–Bp. HONVÉD 2–0 (1–0)

Várkerti Stadion, 2430 néző, v.: Farkas Á. (Szert, Szalai B. – Andó-Szabó, Kulcsár K.)

KISVÁRDA: Felipe – Hej (Beriosz, 81.), Kravcsenko, Rubus, Protics – Lucas, Karaszjuk – Gosztonyi (Hugo Seco, 62.), Cukalasz, Kovácsréti (Sassá, 59.) – Grozav. Vezetőedző: Dajka László

HONVÉD: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Kesztyűs B., Vadócz (Banó-Szabó, 58.), Nagy G., Gazdag (N’Gog, 74.), Aliji – Lanzafame, Ben-Hatira (Moutari, 59.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino

Gólszerző: Gosztonyi (1–0) a 14., Grozav (2–0) a 81. percben

A gólok története

14. perc: Kovácsréti végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, ballal középre lőtt labdáját Kravcsenko fejjel megcsúsztatta, Gosztonyi pedig egy méterről jobbal a bal alsó sarokba gurította, 1–0.

81. perc: Felipe kidobásával Hugo Seco kígyózott át a vendégvédőkön, összecsapott Batikkal majd az előtte maradt labdát a védővonal mögé beinduló Lucashoz játszotta. Ő jobbról középre, Lovric lába között középre gurított Grozavhoz, aki átvette a labdát, majd 7 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 2–0.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló