Só a sajgó sebekbe

2019-11-02 21:26:01
Kisvárda FC

A játék képe alapján ezt a meccset semmi esetre sem kellett volna elveszíteni – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Mindig fájó a vereség, ez a mostani különösen. Mert az egy dolog, hogy saját magát verte meg a Kisvárda, de a játék képe alapján ennek bizony nem így kellett volna történnie.

Ki sem tudtak rajzolódni a későbbi erőviszonyok (hogy tudniillik a vendégek képviselnek nagyobb játékerőt), amikor Bohdan Melnik az ellenfél játékosát hozta kihagyhatatlan helyzetbe (a legutóbbi két meccsen öngóllal segítettük a miskolciakat, most „csak” gólpasszal…), és máris vezetett a Diósgyőr, amelyet immár az ultrái is ezerrel támogattak, de azért nem remegett úgy a lábunk a bíztatáskor, mint anno a régi stadionban. Szóval kettő és fél perc telt el, és máris hátrányból focizhatott a Várda.

A kezdeti sokkból idővel magához tért a vendégcsapat, de előtte még megúszott egy veszélyes helyzetet, amikor Rui Pedro fejelt a kapufára. Aztán Tischler Patrik tette hosszan maga elé Gheorghe Grozav ígéretes átadását, Lucas sokat ígérő lövését pedig a védők blokkolták. Tischler bő félóra után sérülés miatt lejött pályáról, így Gosztonyi András ment fel centerbe, Hugo Seco beállása pedig jót tett a csapatnak.

A második félidő elején fokozni tudta a nyomást a Várda, és Melnik jóvátett valamennyit a hibájából azzal, hogy pompásan centerezett, középen pedig a mezőny talán legalacsonyabb játékosa, Claudiu Bumba fejelt a hálóba.

Megvolt tehát az 1–1, a két csapat egymás elleni meccsein immár negyedszer ugyanolyan forgatókönyvvel, vagyis diósgyőri vezetéssel és kisvárdai egyenlítéssel. Volt egy olyan érzésünk, hogy ezzel szinte lezártnak tekintették a meccset a vendégek, pedig inkább ütni kellett volna a vasat tovább, és megtörni a zavartnak látszó Diósgyőrt. Az abszolút fölény újbóli kiharcolásához az kellett, hogy megint hátrányba kerüljünk, Berke Balázs játékvezető kivárt az ítélettel, de segítői jól látták, a sérült Teodorosz Beriosz hiányában belső védő játszó Rados Protics kézzel ért a labdához, így jogos volt az Iszlai Bence által gólra váltott büntető.

Az újbóli hazai vezetés után megint ment előre a Várda, a Grozav-Sassá-Hugo Seco kombináció után a gólvonalon táncolt a labda, de nem akart azon áthaladni, Lucas lövése kevéssel mellé szállt, Grozavét blokkolták, Kravcsenkóét mintha kézzel mentették volna, a Sassá Dejan Karanon felperdülő lövését pedig Braniszlav Danilovics tolta ki a léc alól. Nagyon érett tehát az egyenlítés, de nem akart megszületni, pedig Hugo Seco nagyon aktív volt a szélen. Közben persze kinyíltunk, egy kontrából Prosser Dávid a kapufára talpalta a labdát éles szögből, majd az idén bajnokin először játszó Anderson Pico hozta össze a második tizenegyest, amelynek megítélése előtt Berke tovább kommunikált segítőivel, mint az első esetben. A hosszabbításban Rui Pedro értékesítette, elvarrva ezzel a szálakat.

Vagy sokkal inkább sót szórva a sajgó kisvárdai sebekbe…


OTP BANK LIGA: 11. FORDULÓ

DIÓSGYŐRI VTK–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–1 (1–0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 4269 néző, v.: Berke (Albert I., Medovarszki J. – Farkas Á., Ducsai)

DVTK: Danilovics – Polgár K., Brkovics, Karan, Tamás M. – Iszlai, Márkvárt D. – Sesztakov (Prosser, 51.), Rui Pedro, Korbély (Bacsa, 70.) – Hasani (Tabakovic, 85.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Kravcsenko, Protics, Hej – Lucas, Cukalasz (Anderson Pico, 82.) – Gosztonyi (Sassá, 66.), Bumba, Grozav – Tischler (Hugo Seco, 33.). Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Sesztakov (1–0) a 3., Bumba (1–1) az 50., Iszlai (11-esből, 2–1) a 62., Rui Pedro (11-esből, 3–1) a 93. percben

A gólok története

3. perc: Melnik a saját térfele közepéről, az oldalvonal mellől ívelte keresztbe, hátrafelé a labdát, ami Proticsnak hosszú, honfitársának Sesztakovnak viszont tökéletes lett. A diósgyőri szélső egyet tolt a labdán, majd 17 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 1–0.

50. perc: Melnik jobboldali beadására középen Bumba robbant be, és 5 méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 1–1.

62. perc: Polgár Kristóf jobboldali beadását Protics úgy próbálta meg blokkolni a tizenhatoson belül, hogy a kezét is a lába mellé zárta, és a kezét találta el a labda. A büntetőből Iszlai a jó irányba vetődő Felipe mellett ballal a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, 2–1.

93. perc: Bacsa tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ahol Anderson Pico keresztezve felvágta. Az újabb tizenegyesből Rui Pedro jobbal a kapu bal oldalába lőtt – Felipe megint irányt fogott, de hibába, 3–1.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló