Büszkeség – kapott gól után

2019-09-29 08:17:42
Kisvárda FC

A Fradi–Kisvárda meccs lehet az első, amelyen Puskás-díjas gólt kapott játékosok védhetik a kaput.

Gólt kapni egy kapusnak nem éppen büszkeség, de léteznek olyan beszedett találatok, amelyre idővel akár büszke is lehet az ember. Mármint arra, hogy abban a szituációban éppen ő volt az egyik főszereplő. Mint például Felipe és Dibusz Dénes – akik egyaránt kaptak olyan gólt, amelyet utólag Puskás-díjjal jutalmaztak. A Kisvárda Master Good kapusa még 2011-ben, a brazil Flamengo játékosaként, a Fradi válogatott kerettag kapusa pedig a Zsóri Dániel által hétfőn átvett Puskás-díj „kárvallotja” volt az aktuálisan az év góljának választott találatnak.

Ha a kezdő tizenegyek kijelölésekor érvényesül a papírforma, és ennek a két futballistának a nevével kezdődik a Fradi és a Várda összeállítása, akkor a vasárnapi lesz az első mérkőzés a földkerekségen, amelyen két olyan kapus áll a gólvonalon, akik Puskás-díjjal jutalmazott gólt kaptak.

„Valóban, a kapus sosem boldog, ha gólt kap, de benne van a futballban, hogy olykor előfordul – mondta Felipe, amikor szembesítettük a különös helyzettel. – Az a gól, amit a 2011-es Santos–Flamengo mérkőzésen kaptam Neymartól, még mindig népszerű a videomegosztó oldalakon, én is meg szoktam nézni és meg is emlékezem annak a mérkőzésnek az évfordulójáról. Nem is elsősorban a Puskás-díjas gól miatt, hanem mert szenzációs összecsapás volt, amelyet öt négyre nyertünk meg a Santos otthonában. Hogy kik ellen és kikkel játszhattam együtt, arról mindent elárul, hogy Neymartól két gólt kaptam, a mi csapatunkból pedig Ronaldinho három gólt ért el. A Puskás-díjas góllal a Santos már három nullra vezetett, onnan sikerült fordítanunk.”

Hátborzongató a szereposztás és a forgatókönyv – ilyen körülmények között még arra is felvághat az ember, ha egyáltalán labdába rúghat vagy urambocsá’ gólt kap.

„Eleinte nagyon fájt az a gól, de idővel arra vagyok büszke, hogy ilyen játékosok között ilyen meccsen léphettem pályára. A gólt nem akárkitől kaptam, sokáig emlékezetes maradt, ilyen lesz az, amit Dibusz Dénes kapott Zsóri Dánieltől, és biztos vagyok, hogy ő is így érez majd. A mostani Puskás-díjra jelölt gólok közül nekem is a Zsórié tetszett a legjobban, arról nem beszélve, hogy a története is meseszerű, hiszen élete első NB I-es meccsén, döntetlen állásnál a hosszabbításban lőtte.” – vélekedett Felipe, akitől éppen abban a pillanatban kérdeztük meg, hogy ő védte-e volna a Zsóri-lövést, amikor Szabó Attila kapusedző mellélépett, és hangos „sí”-vel, vagyis „igen”-nel helyeselt. – „Ha ő mondja, akkor biztos így van, de a felvételek alapján védhetetlennek látszott a lövés” – mosolygott Felipe.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló