Túl a háromezren – de még nem a csúcson. Ugye?

2019-08-18 19:45:59
Kisvárda FC

Csaknem a jubileumi percben jött a gól, végül egy kicsit később talált be.

Úgy kezdte a Honvéd elleni mérkőzést, hogy 2950 játékperc állt a neve mellett az NB I-ben. Nyilvánvaló volt, ha végigjátssza a meccset, ahogy szokta, akkor ő, mármint Lucas lesz az első kisvárdai labdarúgó, aki eléri a háromezres határt. El is érte, jelenleg – a két félidő összesen hatperces hosszabbítását is beleértve – 3046 percnél tart.

Éppen 2998-nál járt a számláló, amikor a második félidő elején helyzetbe került, de akkor még mellé ment a lövése. Amikor 3012 perchez érkezett, akkor viszont szép lövéssel vette be a jobb alsó sarkot. Ez volt Lucas harmadik gólja az NB I-ben, összességében pedig a 37. mérkőzése az élvonalban, ebből 34-t kisvárdai színekben (a lehetséges 36-ból) és hármat debreceni játékosként töltött a pályán.

Kisvárdán 144 bajnoki meccsnél tart, ebben benne vannak az NB III-ban (14), az NB II-ben (96) és az NB I-ben (34) játszott mérkőzések is. A bajnoki meccsek és a pályán töltött percek alapján Lucas folyamatosan dönti a klubrekordokat.

Közben vele együtt abban reménykedünk, hogy még nem jutott túl a csúcson…

„Nagyon szeretem azt a kaput, ahova a gólt lőttem, hiszen két éve az NB II-ben is betaláltam oda – nyilatkozta a mérkőzést követően Lucas. – Igaz, az első helyzetemet még elpuskáztam, de aztán egy átlövésből sikerült kilőnöm a jobb alsó sarkot. És nagyon szeretem a Hidegkuti-stadiont is, hiszen zsinórban negyedszer győztünk itt, igaz, először a Honvéd ellen, a korábbi három alkalommal az MTK-t győztük le. Ami a mostani meccset illeti, úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Még akkor is, ha voltak kritikus időszakok, mint a meccs elején vagy az ellenfél szépítése után a hosszabbításban. De ezekre fel voltunk készülve, hiszen az ilyen patinás klub otthonában nem lehet megúszni a mérkőzést nehezebb periódusok nélkül. Örülünk a jó kezdésnek, de dolgoznunk kell tovább keményen.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló