A nyitányon itthon – nyerni kell!

2019-08-02 15:35:30
Kisvárda FC

A Paks elleni szombati meccsel kezdődik meg a kisvárdai futballcsapat második élvonalbeli idénye – BEHARANGOZÓ

Története második élvonalbeli idényét kezdi meg szombaton csapatunk. A Kisvárda Master Good az előző bajnokságban 33 mérkőzést játszott, ezeken tíz győzelmet és nyolc döntetlent ért el, 15 alkalommal veszített, a gólkülönbsége 36–48.

Hogy mely számok gyarapodnak szombaton, és mennyivel, arra majd csak este fél tíz magasságában kapjuk meg a választ, de az biztos, hogy egycsapásra a Paks válik a leggyakoribb ellenfelünkké. A tolnai az első csapat, amellyel negyedjére is megmérkőzik a Kisvárda az NB I-ben. Az eddigi mutatók éppenséggel nem a Várdának kedveznek, hiszen a Paks egyike annak a hat csapatnak, amelyet az NB I-ben még nem sikerült legyőzni. Az egyetlen hazai meccsen, február 9-én, 0–0-s döntetlen született. Itt a lehetőség ezen a mutatón javítani, bár a Paks mindig a masszívságáról volt híres, és ezen tulajdonságukon az edzőként visszatérő Tomiszlav Szivics sem igen változtat.

„A paksi csapat gerince nem változott, Böde Dániel érkezésével pedig erősödött is a keret – mondta Miriuta László, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Ha új edző érkezik, akkor nagyon fontos, hogy a csapat gerince megmaradjon, ezen a téren nálunk sincs probléma. Tomiszlav Szivics pedig minden korábbi csapatánál jó munkát végzett, akár korábban Pakson, de Diósgyőrben is, ahol a kupadöntőbe vezette a csapatát.”

Ha már Böde Dániel szóba került. Az ő visszatérése miatt is érdekes az idénynyitó mérkőzés. Rá külön embert kell állítani?

„Őt nagyon jó futballistának tartom, aki a Ferencvárosnak is meghatározó tagja volt – így Miriuta László. – Láttam, hogy az edzőmeccseken is lőtte a gólokat, ami azt feltételezi, hogy jó formának örvend. Erős és gyors játékos, mert hiába mondják egyesek, hogy kopott a gyorsasága, ő bizony még mindig robbanékony futballista. Rá is oda kell figyelnünk, de általában elmondható a Paksról, hogy szervezett, jó csapat. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de az első fordulóban, hazai pályán nekünk nyernünk kell.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló