Az edző sem David Copperfield

2019-08-01 17:20:21
Kisvárda FC

A szurkolói ankéttal még közelebb kerültünk a szombati bajnoki rajthoz.

A szurkolók továbbra is magukénak érzik a csapatot – ez derült ki a csütörtök kora este megtartott ankéton megjelent drukkerek létszámából. Ahogy a kisvárdai csapat büszke lehet az NB I-es mivoltára, úgy a szurkolók is büszkén viselik ezt a címkét.

Révész Attila sportigazgató nem is feledkezett meg arról, hogy az ő szerepüket is kiemelje a bennmaradásért vívott harcban, egyúttal gratulált azoknak, akik a Várkerti Vitézek és a Kisvárda képviseletében részt vettek az ukrajnai szurkolói tornán.

A klubvezető értékelte az elmúlt évet, beszélt buktatókról, nehézségekről, és az ezen felülemelkedő kitartásról. Nehézségeket a szombaton induló szezon is tartogat – financiálisan mindenképpen, hiszen a központi hozzájárulást 120 millió forinttal nyirbálta meg az MLSZ, ezt a mínuszt jó szerepléssel, netán szponzori pénzekkel lehet kompenzálni. És itt megint a szurkolókhoz fordult Révész Attila, hiszen a költségvetésnek komoly százalékát teszi ki a jegybevétel, ezért is remélik a klubnál, hogy a költségvetési oldalon is megmutatkozik majd a szurkolói aktivitás, miközben a csapatot is támogatják majd a kieresztett hangjukkal.

Nem maradhatott el az új játékosok bemutatása. A szurkolókhoz videóval, a játékosok által szerzett gólokkal, gólpasszokkal vagy éppen a zalaegerszegi kölcsönből visszatért kapus, Zöldesi Illés esetében kivédett tizenegyesekkel és ziccerekkel hozták közelebb az új szerzeményeket. Az ötök egyetlen külföldije, a román Claudiu Bumba egyik mutatós találatának bemutatásakor Miriuta László szólt közbe, mert neki nem annyira tetszett az a gól, hiszen akkori csapatának, a Dinamo Bucuresti-nek lőtte a középpályás. A csapatkapitánynak, Lucasnak nemcsak annyi szerepe volt, hogy a mezeket átadja, hanem szólt is az új társakhoz: Zöldesihez már ismerősként; Baranyai Ádámtól a pályán és öltözőn belüli bátorságot kérve; Rubus Tamástól azt, hogy a tőle megismert rutint és higgadtságot állítsa a csapat szolgálatába; Bumbának a minél előbbi beilleszkedést kívánta a „cséká”; Tischler Patriknak pedig azt, hogy olyan gólokat szerezzen, mint amilyeneket a Puskás Akadémia-játékosként lőtt a Kisvárda ellen.

„Köszönöm szépen a Kisvárdának, azon belül is Révész Attilának, hogy megadta számomra a lehetőséget – ragadta magához a mikrofont Miriuta László vezetőedző. – Azt meg tudom ígérni, hogy mindig őszinte leszek a csapattal, de veletek, szurkolókkal is. Azt viszont nem tudom garantálni, hogy mindig nyerni fogunk, azt annál inkább, hogy futni, harcolni fogunk és talán olykor jól futballozni is. Hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk. A legutóbbi bajnokságot a kilencedik helyen zárta a csapat, a nyolcadik már előrelépést jelentene, de az az alap, hogy maradjunk benn. Nyilván jó lett volna több edzőmeccset nyerni, de a pontokat szombattól osztják. Ha nyerünk, akkor jó edző Miriuta László, ha nem, akkor rossz, de mondhatnám csúnyább szóval is... Nem vagyok David Copperfield, nincs varázsdobozom sem, csak az elvégzett munkában bízhatunk.”

Révész Attila szót ejtett az új beléptetésről is, amelyről honlapunk korábbi írásában magunk is értekeztünk. Leleszi Tibor polgármester ehhez annyit tett hozzá, hogy a Vár utcai lakók kérése is közrejátszott a változtatásban, hiszen ott meccsnapokon szinte kezelhetetlen volt a forgalmi helyzet. Meccsnapokon már másfél órával a kezdés előtt lezárják a Vár utca elején lévő körforgalmat az autósok elől, gyalogosan viszont lehet az utcán haladni. A polgármester ugyancsak kiemelte a szurkolók szerepét, no meg a szponzorokét, nélkülük sem tartanánk itt, ahol. A városvezetőnek nagy élményt jelentett, amikor a tavasszal többször is a Várkerti Vitézek között szurkolt – a mostani bajnokságban is lesz rá alkalom.

Szurkolói kérdés arra vonatkozott, hogy ki lesz az elsőszámú kapus. Miriuta László mosolyogva válaszolta, hogy még nem tudja… Ugyancsak kérdésre Leleszi Tibor és Révész Attila sem tagadta, hogy a stadion építése kapcsán még vannak vitás, bíróság elé került elszámolási ügyek, de mindez a létesítmény üzemeltetését (amely a klub feladata) nem befolyásolja. Az egyik szurkoló arra kérdezett rá, hogy az augusztus 31-ei zárásig lesz-e még igazolás vagy a mostani véglegesnek tekinthető keret. Révész Attila válasza szerint már nem terveznek mozgást, de ha az addig lejátszott meccseken kiderül, hogy van még hiányposzt, akkor lehet szó erősítésről.

Jó hangulatban ért véget az esemény, de az a legfontosabb, hogy szombat este is mosolygósak legyenek az arcok. Mármint kisvárdai oldalon.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-28 15:15
OTP Bank Liga, 30. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Paksi FC
2-1
1-1
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő