Itt hagy egy darabot a szívéből

2019-07-30 14:43:32
Kisvárda FC

Két sikeres év után mégis távozik Kisvárdáról Brana Ilics.

Nem sokkal a felkészülés kezdete előtt arról számoltunk be, hogy Brana Iliccsel egy évre szerződést hosszabbítottunk. Ehhez képest kedden elváltak egymástól a felek útjai – a Kisvárda Master Good közös megegyezéssel szerződést bontott az egyszeres szerb válogatott támadóval.

„Brana Ilics családi okok miatt kérte szerződése felbontását, és bár kértem, hogy gondolja át a helyzetét, ő a megadott határidőre azzal jelentkezett, hogy nem másította meg a döntését. Mi ezt – érdemei elismerése mellett – tudomásul vettük, és közös megegyezéssel szerződést bontottunk” – magyarázta meg a kialakult helyzetet Révész Attila sportigazgató.

Brana Ilics magyar felmenőkkel rendelkező szerb játékosként 2017 nyarán érkezett Kisvárdára, a két, itt töltött éve alatt részese volt a történelmi feljutásnak és az NB I-ben maradásnak is. Kisvárdai színekben 65 mérkőzésen lépett pályára, azokon 14 gólt szerzett.

„Az első és legfontosabb ok, amiért távozom, hogy ajánlatot kaptam egy szerb csapattól, az FK Indijától, amelynek székhelye mindössze ötperces autóútra van az otthonomtól és a családomtól – mondta a búcsúbeszédében Brana Ilics. – A másik, ami elősegítette a döntésemet, hogy a jelek szerint a kisvárdai csapatban már nem tudom azt a szerepet betölteni, amit korábban. Miriuta László nem szán nekem sok játéklehetőséget, de nincs ezzel semmi gond, meg is beszéltük a kérdést a vezetőedzővel. Azzal is tisztában vagyok, hogy harmincnégy évesen már nem az enyém a jövő, itt vannak a fiatalabb játékosok, eljött az idő, hogy ők is lehetőséghez jussanak az én pozíciómban, megmutassák a tehetségüket. Cseppet sem volt könnyű dolog meghozni ezt a döntést, egy darabot itt hagyok a szívemből. Külön szeretnék köszönetet mondani Révész Attila sportigazgatónak, akivel mindig is korrekt volt a kapcsolatom. Ő rengeteget segített nekem, talán én is vissza tudtam adni neki és a csapatnak is valamit. Köszönök mindent a csapattársaknak is, élmény volt velük egy klubban szerepelni, mindannyian remek srácok. Biztos vagyok benne, hogy a következő bajnokságban is elérik a céljukat. A sikeres két évhez hozzájárultak a klubban dolgozó emberek is, rájuk is szeretettel gondolok majd. És köszönök mindent Kisvárdának, a szurkolóknak is, igazán jól éreztem magam köztük. Sosem feledem el ezt a két évet, biztos vagyok benne, hogy közeli marad a kapcsolatom a klubbal, azon belül is Révész Attilával. Ha igényli, segítek neki szerbiai kapcsolatok teremtésében, játékosok vagy edzőpartnerek felkutatásában. A mostanit amúgy is az utolsó szezonomnak szántam Kisvárdán, meglehet új csapatomnál még két évig futballozhatok. Aztán meglátjuk, mit hoz az élet, talán nem végleg zártam be magam mögött a kisvárdai ajtót.”

Branci! Fájó szívvel engedünk utadra, azzal, hogy sok sikert kívánjunk a karriered új állomásához.


A fotón: Az utolsó közös kép a kisvárdai öltözőben Brana Iliccsel (fehérben guggol)


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló