Fordulat a második félidőben

2019-07-17 17:01:33
Kisvárda FC

A vesztésre álló csapat szünet után a maga javára fordította a szerdai edzőmeccset.

Semleges helyszínen, a Fővárosi Vízművek budapesti pályáján játszotta le szerdai edzőmérkőzését csapatunk. (A hangulatos IV. kerületi pályán a kilencvenes-kétezres években a válogatott összetartásokkor a nemzeti csapat edzéseinek is otthont adott.) Az ellenfél az élvonalba hét év után visszajutott újonc, a Kaposvári Rákóczi FC volt, amelynek színeiben szerephez jutott korábbi játékosunk, Rajczi Péter. A 38 éves támadó két évet húzott le Kisvárdán, és amikor tőlünk távozva, 2017-ben hazaigazolt Somogyba, az NB III-ba, aligha gondolta volna, hogy lesz még számára visszaút az NB I-be.

„A kisvárdai labdarúgást Révész Attila rakta össze – nyilatkozta Rajczi Péter a kaposváriak honlapján a két csapat meccse kapcsán. – Precízen, mindennek utána járva próbálja a legjobbat kihozni mindenből, ami példaértékű lehet a magyar labdarúgásban. Egy kárpátaljai akadémiával is van kapcsolatuk, ami remek merítési lehetőség nyújt a kisvárdai utánpótlásnak, hiszen a térségben a Debrecennek és a Nyíregyházának is van akadémiája, ami elszívó erővel hat. Az ottani magyarlakta terület fiataljai a mentálisuknak köszönhetően akár az NB I-ben is bemutatkozhatnak majd a jövőben.”

Az udvariaskodásnak itt vége is lett, jöhetett a mérkőzés, amely azért indult egy kis késéssel, mert várni kellett a játékvezetőkre, akik közül végül ketten érkeztek meg. A kivárásra játszó csapatok közül közvetlenül az ivószünetet követően a Kaposvár szerzett vezetést, ez az egy gólt hozta az első félidő.

A második játékrészben aztán bő húsz perc alatt sikerült fordítani: Anton Kravcsenko fejesből talált be, a szünetben csereként beállt Tischler Patrik pedig megszerezte első kisvárdai gólját, miután Gheorghe Grozav nagy sprintje és lövése után kipattanót a kapuba pöckölte. Tischler a második gólját is megszerezte a hajrában, a végeredményt pedig szöglet utáni fejesből állította be a Kaposvár.


ELŐKÉSZÜLETI MÉRKŐZÉS

KISVÁRDA MASTER GOOD–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 3–2 (0–1)

Vízművek-pálya, v.: Lantos

KISVÁRDA: Minca (Zöldesi) – Melnik (Hej), Beriosz (Rubus), Kravcsenko, Protics – Lucas (Baranyai), Cukalasz – Sassá (Tischler), Grozav, Kovácsréti (Karaszjuk) – Gosztonyi (Ilics)

KAPOSVÁR. Pogacsics – Vachtler, Ur, Nagy T., Hadaró – Andriy, – Nagy R., Szakály A., Nagy K., Csiki – Ádám M. A 60. perctől: Slakta – Tratnyek, Tóth G., Szabó A., Fodor M. – Nagy J. – Borbély Á., Tömösvári, Beliczky, Bíró D. – Orsós T.

Gól: Tischler 2, Kravcsenko illetve Szakály A., Szabó A.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló