Várjuk a hazai sikert is!

2019-04-26 17:33:40
Kisvárda FC

A csapatkapitány Lucas helyettesítését is meg kell oldani a Haladás elleni mérkőzésre.

A hármas sorozatok jegyében teltek csapatunk legutóbbi mérkőzései, hiszen a Diósgyőr ellen harmadszor játszott 1–1-t a Várda, majd az MTK 1–0-s legyőzése azt jelentette, hogy ebben a bajnokságban mindháromszor ilyen eredmény született a fővárosi kék-fehérek ellen. Csak jelezzük: eddig a Haladással szemben is két győzelemnél tartunk (4–1 és 1–0)…

„Nem foglalkozunk semmiféle babonával, pusztán azzal, hogy legyen bárki is az ellenfél, szombaton újabb győzelmet érjünk el – reagált a felvetésünkre Dajka László vezetőedző. – Már nem az MTK elleni összecsapás jelenti a témát, hanem a Haladásra készültünk, és tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A szombathelyiek annak ellenére is feljövőben vannak, hogy az elmúlt héten vereséget szenvedtek Debrecenben. Biztos vagyok benne, hogy felszabadultan játszanak majd, miközben számukra a győzelem jelentheti az egyetlen esélyt. A szakmai stábnak az volt a feladata a héten, úgy készítse fel a csapatot, hogy a labdarúgás semmilyen szegmenségen ne tudjunk bennünket felülmúlni a Haladás. ”

Ha eléred a célt, akkor mindegy, hogy idegenbeli vagy hazai győzelmekkel jutsz el odáig, de azért az is időszerű lenne, hogy a csapat hosszú idő után hazai pályán is megörvendeztesse szurkolóit egy győzelemmel.

„Igen, tudjuk és érezzük is, hogy nagyon-nagyon hiányzik a hazai siker – értett egyet a vezetőedző. – Hogy miért alakult így, arra nagyon nehéz megadni a választ, talán azért, mert a futball olyan játék, amelynek nincsenek törvényszerűségei. Eddig is mindent megtettünk a hazai mérkőzéseken, de idegenben valamiért jobban sikerültek a mérkőzések, valószínűleg azért, mert ha nagyobb terület van előttünk, akkor jobban tudunk játszani. Úgy gondolom, hogy csapatunk sokat fejlődött, képes arra, hogy játssza a futballt, és ha ezt szombaton is bizonyítani tudjuk, akkor itthon tudjuk tartani a három pontot.”

Lucas személyében sárga lapos eltiltás miatt olyan játékos dőlt ki a sorból, aki nem egyszerűen alapember, hanem gyakorlatilag köré épül a csapat. Megvan már, hogy ki lesz a helyettese?

„Úgy gondolom, hogy megtaláltuk a megoldást, és reméljük, a helyettes meg is tudja majd oldani a rá bízott feladatot – fogalmazott sejtelmesen Dajka László. – Lucas megérdemli, hogy külön is beszéljünk róla, hiszen a csapatkapitányunkról van szó, aki kitűnő ember és remek futballista is egyben. Hiányozni fog, de megpróbáljuk őt helyettesíteni, sőt, a csapat érte is játszik majd. Nagyon szeretnénk, ha ezen a mérkőzésen nélküle is eredményesek tudnánk lenni.”

A múlt heti eltiltása után Rados Protics újra a rendelkezésre áll, ugyanakkor Délczeg Gergely és Sassá sérülés miatt nem bevethető. Brana Ilics és Patrick Mevoungou a hét második felében már a csapattal edzett és immár teljes értékű munkát végez a műtét után felépülő Mihajlo Rjasko is.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló