Harmadszor, de összesen ötödször

2019-04-20 22:46:49
Kisvárda FC

Az MTK ellen is három egyforma eredményt hozó meccset játszott csapatunk a bajnokságban – ÖSSZEFOGLALÓ ÍRÁS

Egy hely üresen maradt a jegyzőkönyvben kisvárdai oldalon, mivel a sérülések és Rados Protics ötsárgás eltiltása miatt a megengedhető 18 helyett csak 17 játékost tudott nevezni az újonc az MTK elleni szombati mérkőzésre. A Diósgyőr elleni csapatból nemcsak Protics, hanem a megsérülő Brana Ilics is kimaradt, a támadó el sem utazott a fővárosba.

Protics helyét Pavlo Lukjancsuk foglalta el, a fiatal ukrán védő szerepelt a balhátvéd szerepkörében. És hát újra a kezdőcsapatban kapott helyet Horváth Zoltán, aki nem sokáig pepecselt, és Gosztonyi András keresztlabdája, majd Gheorghe Grozav beadása után a léc alá vágta a labdát. Egy héttel korábban is a huszadik percben született gól csapatunk meccsén, de szemben a DVTK ellenivel most a „jó” kapuba találtak be a várdaiak.

A játék képe a vezetés megszerzése után sem változott, addig és azután is a vendégek akarata érvényesült. Gosztonyi Andrásnak több veszélyes elfutása akadt, Gheorghe Grozav pedig nagy kedvvel futballozott, így mindkét szárnyon veszélyes volt a csapat. Hátul Felipének csak Gera Dániel lövése után kellett izgulnia, és mivel ezúttal egyik csapattársa sem lepte meg, biztosan tartotta előnyét a Várda.

Szünet után sem hagyta kibontakozni ellenfelét a szurkolói által támogatott piros-fehér armada – sokkal inkább a második vendéggól érett, mint az egyenlítés. Grozav lábáról az utolsó pillanatban, a lövés előtt „lelopták” a labdát, Sztavrosz Cukalasz nagy lövését védte a kapus, aki Grozav rövid sarokba tartó szabadrúgását is kipiszkált, majd a középről, 26 méterről leadottat csaknem beejtette. A csereként beállt Hugo Seco ezúttal fejelhette volna a gólt, de elvétette a célt, vagyis volt bőven esély az előny növelésére.

A helyzetek végül kimaradtak, talán azért, hogy ez a meccs is éppúgy 1–0-s kisvárdai győzelemmel érjen véget, mint az ebben a bajnokságban játszott korábbi kettő is (érdekes, az előző ellenféllel, a DVTK-val is háromszor ugyanannyit, 1–1-t játszott a Várda…), és már zsinórban öt győzelemnél tart a fővárosi kék-fehérek ellen, abból négy volt 1–0-s, egy pedig 3–2-es.

A győzelemmel újabb helyet sikerült előrelépnie a csapatnak, a Paksot több győzelme révén előzte meg, és már kilencedik a tabellán, ilyesmire egyetlen egyszer, a nyolcadik fordulót követően volt csak példa. Igaz, a pontelőny nem nőtt a még kiesőhelyen álló DVTK-val szemben, de a mezőny tovább tömörödött, és a hatodik Mezőkövesdnél kezdődik a veszélyeztetett zóna.

Legyünk büszkék a forduló egyetlen idegenbeli győzelmére!


OTP BANK LIGA: 29. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1819 néző, v.: Solymosi (Buzás, Varga G – Farkas Á., Szilágyi S.)

MTK: Horváth L. – Katona M., Pintér Á., Gengeliczki, Szelin – Vogyicska, Vass Á. (Vass P., a szünetben) – Schön, Bognár I. (U. Diallo, 68.), Gera D. – Lencse (Kanta J., a szünetben). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Lukjancsuk – Karaszjuk (Vári B., 86.), Lucas – Gosztonyi (Hugo Seco, 66.), Cukalasz, Grozav – Horváth Z. (Negrut, 70.). Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Horváth Z. (0–1) a 20. percben

A gól története

20. perc: Gosztonyi ívelt jobbról a túloldalra, ahol Grozav egyből középre emelt, Horváth Zoltán pedig 6 méterről ballal a léc alá lőtte a labdát, 0–1.


A fotón: Gheorghe Grozav (jobbra) végig nagy kedvvel játszott

Fotó: mtkbudapest.hu


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló