Mire lesz elég a maximum?

2019-03-29 16:29:12
Kisvárda FC

A várva várt, teltházas Ferencváros elleni meccsre jelentős a kisvárdaiak sérült- és beteglistája.

Klubhovatartozástól függetlenül egyfajta csodát átéltünk mindannyian a múlt héten vasárnap, amikor a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 2–1-re legyőzte a horvátokat. Ha szombaton a Kisvárda Master Good képes lenne felülmúlni a bajnoki éllovas Ferencvárost, akkor az is ebbe a kategóriába tartozna?

„Először is a kisvárdai klub nevében szeretnék gratulálni a válogatottnak a nem mindennapi eredményhez, mi is nagyon boldogok voltunk tőle – kezdte a válaszadást Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Ha nem is teljesen ugyanazon a szinten, de a maga nemében nagy dolog lenne, ha sikerülne legyőznünk a Fradit. Ugyanakkor be kell vallanunk, és nem is akarjuk eltitkolni, hogy gondjaink vannak, nem is kicsik. Sérülésekről és betegségekről van szó, úgyhogy jelen pillanatban – ahogy jelképesen mondani szokták – az orvos állítja össze a csapatot. Bízunk benne, hogy a sérültek és a betegek közül azért néhányan vállalni tudják majd a játékot, bár akik lázzal is küzdöttek, azok aligha léphetnek pályára. Azt szokták mondani, hogy mindig az a legjobb csapat, amelyik pályára lép, de jelen állás szerint én ki merem jelenteni, hogy mi most nem a legjobbnak vélt tizenegyünket tudjuk bevetni szombaton.”

Ezek szerint nem is nagyon lehet mérlegelni, hogy jókor jött-e a válogatott meccsek miatti bajnoki szünet, hiszen a kialakult helyzetben aligha sikerült elvégezni az eltervezett munkát.

„Valóban, nem teljesen azzal telt az idő, amivel szerettük volna, hogy teljen – így Dajka László. – Azért természetesen készültünk a Ferencváros ellen, kerestük a megoldást, hogy mi lenne az ellenszer a mezőny egyik legjobb csapata ellen. Kevés az a poszt, ahol sebezhető a Fradi, de úgy állunk a mostani mérkőzéshez is, mint az egymás elleni korábbi bajnoki és kupatalálkozókhoz is, hiszen számunkra minden egyes pont aranyat ér.”

Ebben a szezonban eddig négyszer játszott a Fradival a Várda, és ha eredményben nem is mindig, játékban azért meccsről meccsre tapasztalható volt egy kis közeledés a zöld-fehérekhez. Elvárható, hogy ez a sorozat folytatódjon?

„Akár folytatódhatna is, de mint említettem, vannak nehézségeink, amelyek hátráltathatnak bennünket – mondta a vezetőedző. – Ettől függetlenül szeretnénk mindent megtenni, biztos vagyok benne, hogy akik pályára lépnek, mindent el is fognak követni a sikerért, és igyekszünk kihozni a maximumot ebből a meccsből. A kérdés, hogy mire lesz elég a maximum?

És akkor nézzük a sérült- valamint a beteglistát. Gheorghe Grozav combizom-húzódás miatt nem léphet pályára, Hugo Seco hasfalhúzódás miatt nem játszhat, miként a korábban műtéten átesett Anderson Pico, Mihajlo Rjasko és Délczeg Gergely sem. Ene Kornél, Vári Barnabás, Sergiu Negrut és Patrick Mevoungou lázas beteg, közülük többen az orvosi ügyeleten töltötték az éjszakát. Lucason, Horváth Zoltánon és Gosztonyi Andráson is jelentkeztek már a betegség tünetei, így egyelőre tényleg rejtély, miként áll majd ki a csapat a Fradi ellen.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló