Hasonlóságok és különbségek

2019-02-20 20:30:26
Kisvárda FC

Az első félidőben közel állt a vezetés megszerzéséhez a Kisvárda, de végül a Fradi került kétgólos előnybe.

A mostani bajnoki idényben harmadszor is két góllal kapott ki a Ferencvárostól a Kisvárda Master Good csapata, de azért kiderült, hogy 0–2, 0–2 és 0–2 között is van különbség. Mert amíg a két bajnoki meccsen szemernyi esély sem kínálkozott a pontszerzésre, addig a szerdai kupameccsen sokáig levegőben lógott a meglepetés.

A két kezdőcsapatból az tűnt ki, hogy a várdaiaknak valóban a szombati bajnoki az elsődleges, hiszen a Paks elleni tizenegyből csak Anton Kravcsenko, Roman Karaszjuk és Sztavrosz Cukalasz volt elejétől fogva a pályán, míg a Fradi biztosra ment, és David Lanzafame valamint Böde Dániel pályára küldése is azt sugallta, hogy mindenképpen ki akarják javítani a debreceni botlást. A kisvárdaiak egyfajta sporttörténelmet írtak azzal, hogy a kezdő csapatban egyetlen Magyarországon született játékos sem kapott helyet, de ezen a kérdésen felülemelkedett, hogy szombaton a legideálisabb állapotban lévő gárdát akarja a szakmai stáb szerepeltetni Mezőkövesden.

Már a mérkőzés elején inkább a várdaiak irányítottak, és helyzeteik is nekik voltak. Cukalasz fejjel és lábbal is nagy helyzetet hagyott ki, Sassá is fejelhetett volna egy gólt szöglet után, a csapatkapitányi karszalagot viselő Brana Ilics pedig ziccert rontott, pontosabban Dibusz Dénest találta el, holott éles szögből középre adhatta volna a labdát. Az is igaz, a legnagyobb bravúrt a másik oldalon Mihai Mincának kellett bemutatnia, amikor kivédte Böde közeli lövését. A Fradi-tábor gyakran kiabált ébresztőt, ami zene volt a kisvárdai füleknek.

Várható volt, hogy szünet után nagyobb tempóra kapcsol a Fradi, és nem is sikerült kibírni a nyomást. Igaz, arról megoszlanak a vélemények, hogy a gólt megelőzően vajon valóban szabálytalankodtak-e Lanzafaméval szemben, mindenesetre a szabadrúgást követően a kapufáról kipattanó labdát az olasz támadó a kapuba terelte. Ekkor már pályán volt Kovácsréti Márk is, s van abban valami sorsszerű, hogy NB I-es körülmények között Ebedli Zoltán unokájaként éppen a Fradi-pályán debütálhatott a 18 éves támadó. A fáradó várdaiaknak nem maradt erejük a támadásokra, de egy esetben Sassá így is megiramodott, ám akkor ő volt önző.

A reményt adó 0–1 helyett a még mindig tisztességesnek mondható 0–2 lett a vége, mert Böde Dánielt üresen hagyták a védők a hajrában egy szöglet után, de mint jeleztük, ennek a meccsnek a képe teljesen más volt, mint a két korábbi bajnokié.


MAGYAR KUPA. NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–0 (0–0)

Üllői út, 3447 néző, v.: Pintér Cs. (Kóbor, Szalai B.)

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Dvali, Heister – Csonka, Leandro (Sigér, 69.) – Isael (Gorriarán, 62.), Lanzafame, Varga R. (Petrjak, a szünetben) – Böde. Vezetőedző: Szerhij Rebrov

KISVÁRDA: Minca – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Anderson Pico (Gosztonyi, 59.) – Karaszjuk, Protics – Ilics, Cukalasz (Grozav, 76.), Sassá – Negrut (Kovácsréti, a szünetben). Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Lanzafame (1–0) az 53., Böde (2–0) a 86. percben

A gólok története

53. perc: Leandro végzett el szabadrúgást a tizenhatos baloldali sarkától, ballábas csavarása után Minca a baloldali kapufára piszkálta a labdát, a kipattanót pedig Lanzafame 4 méterről az üres kapuba lőtt, 1–0.

86. perc: Lanzafame baloldali szöglete után Gosztonyi fején továbbcsúszott a labda, egészen Bödéig, aki ballal 4 méterről a kapu közepébe lőtte, 2–0.

A visszavágót jövő héten kedden, február 26-án rendezik.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló