Lennie kell saját játéknak is

2019-02-08 13:08:40
Kisvárda FC

Dajka László valamiért úgy érzi, az utóbbi meccseken stabilan védekező csapatok mérkőzését nem egyetlen gól dönti majd el.

„A szombathelyi győzelem sokat ért a számunkra, és nemcsak azért, mert három pontot szereztünk – utalt még vissza az idei első bajnokira Dajka László vezetőedző. – A játékkal azonban nem lehettünk elégedettek, azon van javítani való bőségesen. A heti munkát megkönnyítette, hogy a legutóbbi meccsünket meg tudtuk nyerni, ugyanakkor tisztán látjuk a hibáinkat is, mert azokból is volt bőven. Igyekeztünk minél jobban felkészülni a Debrecenből, amely tehetséges fiataljai mellett rutinos játékosokat is be szokott vetni. Az ősszel, egymás ellen játszott mérkőzésünkön hiába vezettünk ellenük, a második félidőben meg tudták fordítani az eredmény, igaz, annak is megvoltak az okai. De ez már a múlt… A jelen pedig az, hogy ismerjük az ellenfél erősségeit, de nekem az is mániám, hogy lennie kell saját játékunknak is. Ha abból minél többet meg tudunk valósítani, akkor eredményesen tudjuk zárni a mérkőzést.”

Ha csak az elmúlt négy fordulót nézzük, az egész mezőny két legeredményesebb csapata játszik majd, hiszen a 16-19. fordulók minitabelláját a DVSC és a Kisvárda vezeti 10-10 ponttal. A Loki 410 perce, a Várda 254 pere nem kapott gólt. Előfordulhat, hogy egyetlen találat dönti el a mérkőzés sorsát?

„Biztos vagyok benne, hogy nem – vágta rá Dajka László. – Miként abban is, hogy legalább két gólt kell szereznünk ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. A DVSC Bódi Ádám és Tőzsér Dániel révén szöglet- és szabadrúgásokat követően nagyon veszélyes, aligha tudjuk elkerülni ezeket a szituációkat, de bízom benne, hogy megússzuk kapott gól nélkül. A mi játékunkban is benne van a veszély, úgyhogy azt érzem, többgólos mérkőzés lesz.”

Mindkét csapatban van eltiltott játékos, meg olyan is, aki letöltötte büntetését. A Lokiba Varga Kevin térhet vissza öt sárga lapos kihagyása után, viszont az Újpest elleni legutóbbi meccsen Kinyik Ákost kiállították, Haris Attila pedig begyűjtötte ötödik sárga lapját. Hazai oldalon pedig Pavlo Lukjancsuknak telt le a két mérkőzésre szóló eltiltása, ugyanakkor Teodorosz Beriosz „besárgult”, így ő nem játszhat szombaton.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló