Majdnem a torkunkon akadt, de végül jót lakomáztunk

2018-12-04 21:10:15
Kisvárda FC

A rendes játékidő ráadásában még kiesésre állt csapatunk, mégis háromgólos különbséggel lépett át a Szentlőrincen.

A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutás volt a tét a Kisvárda Master Good számára, amely kedden délben az NB III Közép-csoportját vezető Szentlőrinc SE otthonában lépett pályára.

Az 544 kilométeres távolság és a szombati, diósgyőri bajnoki miatt néhányan otthon maradtak, mások csak a biztonság kedvéért utaztak el, de így is erősnek vélt csapattal tudtunk kiállni. Az első félidőben viszont olyannyira nem sikerült az ellenfél fölé kerekedni, hogy a baranyaiak játszottak meggyőzőbben, és letámadásukkal többször megzavarták a Várdát.

Úgy tűnt, szünet utánra sikerült rendezni a sorokat, erre utalt az addigi legnagyobb helyzet is, amiből Sergiu Negrut kevéssel lőtt a bal alsó sarok mellé. Az ellentámadásból viszont megszerezte a vezetést az NB III-as csapat, egy megpattanó lövés talált utat Mihai Minca kapujába. Érkezett Horváth Zoltán, és megváltozott a meccs menete, a társak folyamatosan a centert keresték labdával, nagy fölényben játszott a Várda. Mindig volt egy blokkoló lőrinci láb, így nagyon érett a meglepetés. A játékvezető éppen bemutatta a háromperces hosszabbítást, amikor Brana Ilics kapufás lövéssel mentette meg a mundér becsületét, és vele együtt kikarcolta a kétszer tizenöt perces hosszabbítást.

Mint kiderült, ez a gól el is döntette a továbbjutást (a rendes játékidő végéig még két nagy helyzete is volt Ilicsnek), hiszen a ráadásban sorra jöttek a gólok, érvényre juttatva a nagyobb tudást és az osztálykülönbséget. Úgyhogy a vége terülj, terülj asztalkám lett, holott sokáig úgy tűnt, a nem is annyira rágós falat a torkunkon akad. Így viszont várhatjuk a nyolcaddöntő sorsolását, amelyet szerdán este ejtenek meg.


MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

SZENTLŐRINC SE–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–4 (0–0, 1–1, 1–2) – hosszabbítás után

Szentlőrinc, 500 néző, v.: Kovács Gergely (Huszár, Szvetnyik)

SZENTLŐRINC: Pacéka – Nagy R., Havas, Hampuk (Aszalós, 87.), Bata, Fenyvesi, Keresztes, Siri (Tóth A., 82.), Temesvári (Vajda R., 107.), Hleba, Harsányi I. Edző: Turi Zsolt

KISVÁRDA: Minca – Lukjancsuk, Izing, Vári B., Protics (Horváth Z., 65.) – Lucas, Karaszjuk – Ilics, Misic (Melnik, 57.), Sassá (Kovácsréti, a rendes játékidő szünetében) – Negrut. Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Hleba (1–0) az 58., Ilics (1–1) a 90+1., Horváth Z. (1–2) a 105., Ilics (1–3) a 108., Negrut (1–4) a 109. percben

A gólok története

58. perc: Hleba 22 méteres, megpattanó lövése meglepte Mincát, és a labda a kapu jobb oldalában kötött ki, 1–0.

90+1. perc: Lukjancsuk ívelt a térfél közepéről a tizenhatoson belülre, a labda átszállt Horváth Zoltán felett, Ilics pedig 12 méterről kapásból úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a jobboldali kapufáról vágódott a hálóba, 1–1.

105. perc: Ilics baloldali szöglete után Horváth Zoltán 3 méterről fejelt a bal alsó sarokba, 1–2.

108. perc: Horváth Zoltán továbbcsúsztatott labdáját Ilics 16 méterről a kapus felett a kapura emelte, a kapufa után a léc is csatárunkkal volt, hiszen arról pattant a labda a gólvonal mögé, 1–3.

109. perc: Negrut lőtt 20 méterről a kapuba, 1–4.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló