Meg kell térülnie a munkának

2018-11-30 11:52:41
Kisvárda FC

Már csak a hit megtartása miatt is szükség van a szombati, Puskás Akadémia elleni győzelemre.

A Puskás Akadémia elleni mérkőzéssel indul az a négy fordulóból álló etap, amelyből a bajnokság első körében is jól jött ki csapatunk, és összesen nyolc pontot szerzett. Az augusztus 18-i, felcsúti mérkőzésen kezdődött Dajka László vezetőedző szerepvállalása, ő sem reménykedhet másban, mint abban, hogy ezen a ponton ismét jóra fordul a csapat sorsa.

„Nekünk minden héten meg kell feszülnünk azért, hogy eredményesek legyünk, úgy hétközben, mint a mérkőzéseken – mondta Dajka László vezetőedző. – Szükségünk van a pontokra, inkább előbb, mint utóbb. Ennek szellemében készültünk a héten, vagyis itthon szeretnénk tartani a három pontot. Technikailag nagyon jól felkészített csapattal játszunk, de hetek óta keményen készülünk azért, hogy a védekezés és a támadásban is rendben legyen, ennek pedig meg kell térülnie, nem létezik, hogy a befektetett munka ne gyümölcsözzön.”

A Puskás Akadémia utóbbi meccsein elért eredményei és a mutatott játéka alapján elmondható, hogy az augusztusi mérkőzés óta jelentősen fejlődött. Elmondható ez a Kisvárdára is?

„Mi is elindultunk a fejlődés útján, de aztán újra jött egy megtorpanás, talán amiatt is, mert miközben keressük a kiutat, nem jutottunk el odáig, ahova szerettünk volna – felelte a vezetőedző. – Ugyanakkor a heti munkát látva, jó úton járunk, egyetlen egy dolog hiányzik: a győzelem. Márpedig arra is szükségünk van, hogy megmaradjon a hit játékosban és vezetőben egyaránt.”

A hetekkel ezelőtti kezdőcsapatból három alapember hiányzik majd, hiszen Anderson Pico még nem épült fel sérüléséből, Gosztonyi András a Fradi elleni meccsen kapott rúgást, Lucas pedig 2018-ban először hiányzik majd a csapatból – öt sárga lapos eltiltása miatt.

„Valóban lesznek hiányzóink, de erre azt szoktam mondani, hogy ez hozzátartozik a futballhoz – véli Dajka László. – Akik most megkapjuk a lehetőséget, ők is hetek óta keményen edzenek, megvan bennük a bizonyítási vágy, és ez akár a javunkra is válhat.”


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló